ZA ZAPRTIMI VRATI

Obami se je od Putina mudilo

Objavljeno 29. september 2015 10.55 | Posodobljeno 29. september 2015 10.55 | Piše: STA, K. K.

Predsednika ZDA Barack Obama in Rusije Vladimir Putin sta se sinoči na sedežu ZN pogovarjala za zaprtimi vrati več kot pol ure dlje, kot je bilo načrtovano.

Obama je požugal Putinu.

NEW YORK – Predsednika ZDA Barack Obama in Rusije Vladimir Putin sta se sinoči na sedežu ZN pogovarjala za zaprtimi vrati več kot pol ure dlje, kot je bilo načrtovano. Po uri in pol prvega srečanja na štiri oči po več kot dveh letih je Putin povedal, da je bil pogovor konstruktiven, poslovno naravnan in odkrit. Rešitve za krizi v Siriji in Ukrajini sicer nista našla.

Obama ni dajal izjav, ker se mu je mudilo na lastni sprejem, ki ga ameriški predsednik tradicionalno pripravlja za svetovne voditelje v času splošne razprave novega zasedanja Generalne skupščine ZN.

Putin je dejal, da ameriški predsednik in francoski predsednik Francois Hollande nista državljana Sirije, zato ne moreta odločati o prihodnosti te države. Rusija želi pomagati sirski armadi v boju proti terorizmu in Putin ne izključuje možnosti ruskih zračnih napadov na IS, vendar pa kopenskih enot ne bo pošiljal v boj.

Deli s prijatelji