VREMENSKA

Ob jutrih komaj dve stopinji, nato preobrat

Objavljeno 08. september 2015 16.55 | Posodobljeno 08. september 2015 12.25 | Piše: Mo. S.

Podobno vreme s svežimi jutri bo vztrajalo vse do konca tedna, le vikend bo toplejši.

LJUBLJANA – Po koncu izredno toplega poletja se zdi, da so zadnji dnevi precej hladni za ta čas. In res je tako. Kot smo izvedeli od dežurnega prognostika pri Agenciji RS za okolje (Arso) Uroša Strajnarja, so zdajšnje temperature nekoliko podpovprečne za prvo polovico septembra, ampak že kmalu se obetajo vsaj malce toplejši dnevi.

Sončno bo, a ne prav toplo

Podobno vreme bo vse do konca tedna. V glavnem bo lepo in sončno vreme, a s precej svežimi jutri. Jutranje temperature se bodo gibale od skromnih dveh pa do 10 stopinj Celzija, dnevne pa okoli 20. Na vzhodu države bo morda nekaj več oblakov, še najtoplejše pa bo na Primorskem, kjer so bo v teh dneh ogrelo do 24 stopinj.

Obeta se prijeten konec tedna

Tako bo vztrajalo do petka, je pojasnil Strajnar. Za konec tedna pa bo zapihal toplejši jugozahodni veter, tako da se bo malo otoplilo. Tudi v notranjosti države bo tako toplo, kot je zdaj na Primorskem, ogrelo se bo do 23 stopinj, v nedeljo pa bo morda tudi 24 ali 25 stopinj Celzija.

Medtem ko bo vikend topel in prijeten ter primeren za kakšen izlet, pa 10-dnevna napoved pravi, da se bo v ponedeljek ali torek vreme skazilo. Od zahoda nas bo namreč dosegla vremenska motnja, ki s seboj prinaša krajevne plohe ali nevihte, vendar pa je do takrat še daleč ...

Deli s prijatelji