OGLASNO SPOROČILO

Ob 10. dm teku za ženske je Ljubljana zaživela v rožnati barvi

Objavljeno 02. junij 2015 10.53 | Posodobljeno 02. junij 2015 13.45 | Piše: B. K.

Na sončno zadnjo soboto v maju je bil 10. dm tek poln pozitivne energije, radosti in dobre volje, s katero so tekačice napolnile ljubljanski park Tivoli.

Biatlonka Teja Gregorin ter puščavski lisjak Miran Stanovnik

Kot je povedala Urša Trpin Kramar, vodja marketinga dm drogerie markt Slovenija, sporočajo zadovoljni nasmeški neustavljivih dam in glasnih navijačev to, da je za nami uspešen športno-družinski dan, poln novih doživetij in dosežkov. »V rožnatih majicah se je zbralo več kot 8.300 tekačic, ki so letošnje leto pobarvale tudi ulice Ljubljane. Ob jubileju smo se za spremembo tekaške trase odločili zato, ker smo na dame izredno ponosni, pozitivni duh pa smo želeli približati čim širšemu krogu ljudi,« je vzdušje povzela Urša Trpin Kramar. Nova proga je bila z vidika višinske razlike nekoliko lažja, saj so se tekačice izognile klancu na začetku poti.

Ene na 5, druge na 10 kilometrov

Čast zamaha s startno zastavico je ob jubileju pripadla športniku Alenu Kobilici, ustanovitelju organizacije Vidim Cilj, ene od prejemnic letošnje donacije. Na dm avanturo se je najprej podalo 2.500 tekačic na 10 km, ki so se v lahkotnem tempu odpravile do mestne hiše, na ljubljanskih ulicah pa jih je pozdravil tudi ljubljanski župan Zoran Janković. 5.800 tekačic na 5 km je startalo v Tivoliju, sledilo ulicam središča Ljubljane in se nato vrnilo v park Tivoli. Med navdušenimi tekačicami je bila tudi simpatična pevka Nina Pušlar.

Vztrajne udeleženke programa »danes začnem« z 10-ko

Tekačicam se je na progi 10. dm teka za ženske z nasmehom pridružilo tudi 8 dam iz programa »danes začnem«, ki se že od meseca novembra pod vodstvom strokovnjakov pripravljajo na 10. dm tek za ženske. Anja, Sanja, Maja, Danica, Nastja, Vesna in dve Damjani so v preteklih mesecih pridno trenirale pod vodstvom tekaškega strokovnjaka Klemena Dolenca, upoštevale načela zdrave športne prehrane, pri čemer sta jim z nasveti pomagali dr. Nada Rotovnik Kozjek in Denis Mlakar Mastnak, nad celotno izvedbo programa pa je bedel olimpijec Iztok Čop. Da bo še več dam zakorakalo v zdrav življenjski slog, je dm del zbranih sredstev jubilejnega teka namenil nadaljevanju programa »danes začnem«.

Pozitivna energija brez meja

Da pozitivna energija ne pozna meja, je ponovno dokazala slepa tekačica Sabina Dermota, ki je v spremstvu prijateljice pretekla progo 10. dm teka za ženske. Ponovno pa sta navdušili tudi tekačici Jožica Cajnko in Vesna Pogačar, ki sta z donacijami preteklih dm tekov za ženske prejeli tekaško nožno protezo in na ta način začeli odkrivati popolnoma nove možnosti gibanja.

Dobrodelnost in skrb za okolje

Pestro je bilo še na Oskarjevem teku, kjer so sodelovali tudi otroci s posebnimi potrebami. Tekaško progo je otvoril uspešni model in vodja centra Vidim Cilj Alen Kobilica. Neprofitna organizacija je letošnja prejemnica dm donacije, sredstva iz dm teka za ženske pa bodo namenjena športnemu ukvarjanju otrok iz organizacije. V centru delujejo strokovnjaki in omogočajo športno udejstvovanje več kot 80 otrokom, ki so slepi in slabovidni. Eden izmed ciljev je tudi druženje oziroma socializacija otrok, ki je mogoča preko športa. Trenutno je na voljo plavanje in smučanje, začenjajo pa tudi s tekom. Otroci potrebujejo za tek spremljevalca, večinoma pa so vsi športi organizirani tako, da vsakega otroka pri športnem udejstvovanju spremlja trener. Skupaj z društvom Vesele nogice smo na dm teku zbirali zamaške, da pa je bil dm tek prijazen tudi okolju, je bilo na prireditvenem prostoru poskrbljeno za ekološke otoke z zabojniki za odpadno embalažo, steklo, papir in karton ter biološke odpadke. Ekološko osveščena pa bo tudi izžrebanka, ki je v trajno last prejela glavno nagrado dm teka za ženske, Toyoto Yaris Hybrid, saj bo z vožnjo poskrbela za manjši ogljični odtis. dm pa je razveselil tudi eno izmed tekačic, ki je prejela glavno nagrado dm SMS nagradne igre, avtomobil Toyota Aygo.

Z dm tekačicami tudi tekmovalci šova Znan obraz ima svoj glas

Odlično vzdušje so na dogodku ustvarili Čuki, ki so skupaj s profesionalnim osebnim in kondicijskim trenerjem ter strokovnjakom za prehrano Matejem Cankarjem in ostalimi tekaškimi inštruktorji poskrbeli za ogrevanje. Na odru pa so dame presenetili tudi junaki šova Znan obraz ima svoj glas: Denis Avdić je na jubilejni dm tek za ženske prišel v spremstvu tekmovalcev šova Klemena Bunderle, ki se je prelevil v Andreja Šifrerja; Frenka Nove, ki je zbrane zabaval s pesmijo Amerika; Vesne Zornik v vlogi pevke Vaye Con Dios in Tima Koresa, ki je navdušil kot Brendi. Vsi glasbeni gostje so ob 10. obletnici vseslovenskega ženskega tekaškega praznika zapeli tudi slavnostno pesem Vse najboljše. Kot se ob slavju spodobi, je goste pričakala tudi torta velikanka. Več utrinkov z vseslovenskega ženskega tekaškega praznika pa na www.tekzazenske.si.

 

Deli s prijatelji