PROTESTNI ODHOD

O potezi Černača: Gre za strel v koleno

Objavljeno 28. junij 2014 13.05 | Posodobljeno 28. junij 2014 13.24 | Piše: Mo. S.

Janez Rakušček meni, da je Zvone Černač s svojim odhodom pokazal, da je SDS stranka Janeza Janše in da brez njega sploh ne obstaja.

Janez Rakušček.

LJUBLJANA – Podpredsednik SDS Zvone Černač je petkovo večerno soočenje na nacionalni televiziji protestno zapustil, češ da ni dobil dovolj časa za pojasnitev svojega uvodnega stališča. Kot je v oddaji Odmevi pozneje pojasnil voditelj Slavko Bobovnik, javno radiotelevizijo zavezujejo zakoni in pravila, ki pravijo, da je treba vsem udeleženim dati enako časa.

:: Kaj je storil Zvonko Černač

Kreativni direktor pri agenciji za komuniciranje Luna TWBA Janez Rakušček je v Odmevih dogajanje komentiral z besedami, da gre za prvi takšen primer v širšem prostoru, o potezi Černača pa misli, da je bila načrtovana vnaprej. »To se verjetno ni porodilo spontano, ampak je taktika, za katero menim, da se ne bo obrestovala,« je povedal. Meni celo, da je šlo za nekakšen »strel v koleno«, saj so javna soočenja namenjena temu, da si potencialni volivci ustvarijo sliko o kandidatih strank in njihovih programih, ko se javnemu dialogu odpoveš, pa se odpoveš tudi medijskemu prostoru, v katerem lahko pojasniš svoja stališča.

»Na neki simbolni način je gospod Černač s svojim odhodom pokazal, da je SDS stranka Janeza Janše in da brez njega sploh ne obstaja,« je Rakušček komentiral Černačevo potezo.

Podjetnik Božidar Novak pa je posvaril, da gre v trenutnem predvolilnem času za izredno nepredvidljiv položaj, vprašuje pa se tudi, kako se bo obnesla »ta taktična poteza SDS, ki se soočenj ne udeležuje«. Dogajanje je primerjal s športno igro, pri kateri eno moštvo misli, da igra košarko, drugo, da igra nogomet, vse skupaj pa se dogaja v bazenu za vaterpolo.

Deli s prijatelji