ANKETA

O delovnih razmerah policistov: Če je kriza, je kriza za vse

Objavljeno 15. september 2014 23.50 | Posodobljeno 15. september 2014 23.52 | Piše: Ma. F.

V tokratni spletni anketi smo bralce povprašali, ali se strinjajo, da je delo policistov pri nas razvrednoteno.

»Vodstvo policije je ponovno potrdilo stališče, da se zavzema za povrnitev tistih potnih stroškov delavcem policije, ki jim v skladu z uredbo pripadajo.«

LJUBLJANA – Pretekli mesec je policijske vrste in celotno Slovenijo pretresla tragedija, da je med opravljanjem službe življenje izgubil policist Damijan Kukovič. Ob tem so na plano prišla pomembna vprašanja o razmerah dela policistov. Omenjena tragedija pa je zgolj eden od dogodkov, s katerimi se morajo spoprijeti policisti. Nevarne in odgovorne situacije jih spremljajo vsakodnevno. V ta namen smo v tokratni spletni anketi naše bralce povprašali, ali se strinjajo, da je delo policistov pri nas razvrednoteno.

30 odstotkov sodelujočih se je s trditvijo strinjalo, saj menijo, da policisti tvegajo svoje življenje, v zahvalo pa dobijo mizerne plače in imajo katastrofalno opremo, 19 odstotkov jih je bilo mnenja, da je kriva politika in da bi se razmere, če bi imeli vlada in strici interes, lahko kaj hitro uredile, policija pa bi lahko postala ponos Slovenije. Največ sodelujočih v anketi, kar 52 odstotkov, pa se s trditvijo, da je delo policistov pri nas razvrednoteno, ni strinjalo, saj menijo, da smo vsi v istem kotlu in da je kriza za vse.

Deli s prijatelji