O RAZREŠITVI

Nyberg v zraku še do ponedeljka

Objavljeno 02. oktober 2015 23.09 | Posodobljeno 02. oktober 2015 23.09 | Piše: STA, T. L.

Vlada bo v ponedeljek odločala o razrešitvi Nyberga.

Lars Nyberg.

LJUBLJANA – V koaliciji so po besedah predsednika Desusa Karla Erjavca enotni glede napovedi finančnega ministra Dušana Mramorja o razrešitvi predsednika upravnega odbora Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) Larsa Nyberga. O njegovi razrešitvi bodo odločali na seji vlade v ponedeljek. V nadaljnji razpravi se bodo odločili, kako naprej.

»Na seji vlade bo Mramor predlagal razrešitev Nyberga, v nadaljnji razpravi pa se bomo odločili, s kakšnimi ukrepi naprej. Sam sem mnenja, da bi morali poseči tudi v upravo, ki nosi odgovornost pri nepravilnostih v zvezi z izplačili,« je dejal Erjavec v izjavi novinarjem po sestanku koalicije.

»Mislim, da ne bomo razdeljeni glede razrešitve preostalih upravljavcev v DUTB, je pa to stvar odločitve vlade, tudi drugi ministri morajo povedati svoje,« je še dodal Erjavec.

Mramor, ki je koalicijsko srečanje zapustil predčasno, je sicer danes že povedal, da je izgubil zaupanje v Nyberga. »Izgubil sem zaupanje v glavnega neizvršnega direktorja DUTB, ker me je s svojimi informacijami zavajal,« je pojasnil. Kot je dodal, plačila niso skladna z novo politiko prejemkov DUTB.

Deli s prijatelji