SKUPAJ SO MOČNEJŠI

NSi in SLS skupaj na volitve

Objavljeno 15. marec 2014 17.27 | Posodobljeno 15. marec 2014 17.27 | Piše: STA, M. U.

V NSi potrdili sporazum o skupnem nastopu na evropskih volitvah.

Verjamejo v svoje kandidate

GROSUPLJE – Svet NSi je večinsko potrdil sporazum o skupnem nastopu s SLS na evropskih volitvah, je po seji potrdila predsednica NSi Ljudmila Novak. Ocenjuje, da bo sodelovanje obrodilo dobre sadove in da lahko dobijo celo tri evropske poslance. To je dokaz, da se tudi v Sloveniji lahko kaj dogovori, pravi predvideni nosilec liste Lojze Peterle.

Kot je pojasnila Novakova, je za skupno listo NSi in SLS glasovalo 80 odstotkov članov sveta stranke. Preostalih 20 odstotkov je po njenih besedah menilo, da je NSi dovolj močna tudi za samostojen nastop na evropskih volitvah, nekaj pomislekov je bilo zaradi preteklih negativnih izkušenj, zlasti v času združevanja leta 2000, nekateri občinski odbori pa imajo s sodelovanjem s SLS slabe izkušnje na terenu. A Novakova je prepričana, da današnja odločitev sveta NSi daje neko novo upanje na pomladni strani tudi v prihodnosti. Prepričana je, da bo sodelovanje obrodilo dobre sadove in da bo skupna lista zmagovalna.

Izvršilni odbor SLS bo sicer petkov okvirni sporazum obravnaval v ponedeljek, pozneje pa bo dokument obravnaval še glavni odbor stranke.

Deli s prijatelji