PREISKAVA

NPU: pri gradnji Stožic prali denar?

Objavljeno 27. februar 2012 10.09 | Posodobljeno 27. februar 2012 10.07 | Piše: P. J.

Preiskujejo domnevno zlorabo položaja, sum pranja denarja in sum zlorabe pri črpanju Evropskih sredstev.

Od 1. januarja se bo športni objekt Stožice imenoval Arena Triglav

LJUBLJANA – Jankovićeve Stožice preiskuje nacionalni preiskovalni urad (NPU). Preiskava poteka zaradi domnevne zlorabe položaja in suma pranja denarja, poročajo Finance. NPU Stožice preiskuje tudi zaradi sumov zlorab pri uporabi evropskih sredstev.

Do denarja s prijatelji

Preiskovali naj bi tudi fizične osebe. Preiskava teče od lanske pomladi, preiskovalci pa naj bi upoštevali tudi sumljive izsledke, na katere je naletel Durs med preiskavo Zorana Jankovića in povezanih oseb (šlo naj bi za prelivanje denarja na račune prijateljskih podjetij).

Janković mlajši ne bo pojasnjeval

Gradnjo Stožic je izvajal zasebni partner Mola, Grep, katerega lastniki so Gradis G, Energoplan in Supernova. Financirali so jo z državno banko, denar pa naj bi prek Sector Betona v letih 2009 in 2010 potoval prek Ivana Mikulina in podjetja Kim in Baza Dante. Sector Beton je pod vodstvom Roka Furlana sodeloval s podjetjem Ivana Mikulina, Mikulin pa z Electo. Mikulin se menda sodelovanja in poslovanja z Electo bolj slabo spomni, je pa zdaj v pokoju. Damijan Janković, šef Electe, naj ne bi želel pojasnjevati transakcij. Dodal naj bi še, da v njegovem podjetju že tri mesece poteka davčna preiskava, a doslej naj ne bi našli še nič spornega.

Deli s prijatelji