KADROVSKA

NPU ima začasno vodstvo

Objavljeno 22. julij 2013 19.30 | Posodobljeno 22. julij 2013 19.34 | Piše: STA, M. U.

Darko Majhenič je premeščen na mesto direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada.

Stavba NPU, katere lastnik je Igor Jurij Pogačar

LJUBLJANA – Generalni direktor policije Stanislav Veniger je na mesto direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) začasno premestil Darka Majheniča. Svoje naloge bo z vsemi pooblastili začel opravljati s 1. avgustom in jih bo opravljal vse do imenovanja novega direktorja oz. največ šest mesecev, so sporočili iz Generalne policijske uprave (GPU).

Na razpisu devet prijavljenih

Prvega moža NPU so sicer iskali tudi prek javnega razpisa, ki se je iztekel konec maja. Posebna natečajna komisija uradniškega sveta pa je generalnemu direktorju policije posredovala seznam štirih kandidatov, primernih za direktorja NPU. Skozi sito natečajne komisije je prišel tudi Darko Majhenič, eden od vodij preiskav na NPU, medtem ko je na razpis sicer prispelo devet prijav. A dokončne odločitve po opravljenih razgovorih s kandidati Veniger, kot so pojasnili pri GPU, še ni sprejel, zaradi nemotenega opravljanja nalog policije pa je na delovno mesto direktorja NPU premestil Darka Majheniča. NPU sicer trenutno začasno vodi namestnik generalnega direktorja policije Karol Turk, saj so nekdanjemu direktorju Brunu Blažini odvzeli pooblastila, potem ko je pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo.

S polnimi pooblastili

Dodatno so na policiji pojasnili, da Turk začasno vodi NPU (le) po pooblastilu generalnega direktorja policije, Majhenič pa je bil z odločbo generalnega direktorja policije začasno premeščen na delovno mesto direktorja NPU, ki ga bo vodil z vsemi pooblastili. Za nemoteno delovanje NPU bo v nadaljevanju imenovan tudi pomočnik direktorja NPU, so še napovedali.

Deli s prijatelji