MED DIRKO

Novomeška policija svari: gonjo za selfiji bodo kaznovali

Objavljeno 30. avgust 2015 13.12 | Posodobljeno 30. avgust 2015 13.13 | Piše: Mo. S.

Policija je vsem udeležencem kolesarske dirke pripravila posebno obvestilo.

Fotografija je simbolična.

NOVO MESTO – Kolesarji se danes merijo na 8. mednarodni kolesarki dirki Hrvaška–Slovenija, in sicer na relaciji Zagreb–Novo mesto.

Začetek dirke bo ob 12. uri v Zagrebu, prve kolesarje pa lahko na območju Dobove pričakujemo malo pred 13. uro. Zaključek dirke je predviden v Novem mestu okoli 16.30.

Trasa nato poteka do Brežic, Šentlenarta, Gornjega Lenarta, Pohance, Krškega, Brestanice, Impoljce, Studenca, Rovišč pri Studencu, Zavratca, Bučke, Škocjana, Dobruške vasi, Šentjerneja, Rateža, Žabje vasi, Ločne, Mačkovca, Otočca … s ciljem v Novem mestu. Prvi kolesarji bodo v Novem mestu predvidoma že malo po 14. uri, kjer bodo opravili še krožne vožnje med Žabjo vasjo in Ratežem (prek Ločne in nato Otočca), dirka pa se bo sklenila s sprintom iz Lešnice proti novomeškem Glavnem trgu.

Ostro nad samofotografiranje

Policija je vsem udeležencem pripravila posebno obvestilo: »Udeležence v prometu opozarjamo, da bo promet na trasi potovanja med 12.00 in 17.00 močno oviran, prav tako v središču Novega mesta (predvsem Glavnega trga), zato naj spoštujejo odredbe in navodila policistov, redarjev, vozil s prednostjo in spremstvom ter spremenjeno prometno signalizacijo.« Pazljivi moramo biti zlasti na izpostavljenih mestih ob trasi, s čimer bomo prispevali k večji varnosti in preprečili morebitne padce, trke z gledalci in podobno.

Posebno obvestilo pa velja tudi za tiste, ki ne morejo zdržati, ne da bi se sami slikali. »Mimogrede: tiste, ki bodo ogrozili varnost udeležencev v prometu z izpostavljanjem ob iskanju najboljšega kadra za samofotografiranje (»selfiji«), bodo policisti ustrezno kaznovali!« sporočajo novomeški policisti.

Deli s prijatelji