VREMENSKA

Novo opozorilo: izogibajte se hoji ob morju

Objavljeno 30. junij 2017 20.41 | Posodobljeno 30. junij 2017 20.41 | Piše: Mo. S.

Zvečer bodo tudi ob obali močni sunki vetra.

LJUBLJANA – »Med 20. in 23. uro bodo ob predvideni nevihtni liniji sunki južnega do jugozahodnega vetra na slovenski Obali lahko presegli hitrost 80 km/h. Pričakujemo razburkano morje,« so v opozorilu ob 18. uri zapisali vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso).

Zapisali so, da lahko morje poplavi nižje dele obale, obstaja možnost nastanka materialne škode na plovilih in vozilih, poplavljeni so lahko deli obalnih cest, sprehajalne poti ob obali in starejši pomoli. Dostop do morja bo otežen. »Ne izpostavljajte se na ogroženih lokacijah. Izogibajte se hoji ob morju. Preverite prevoznost cest in dostope do lokacij. Izogibajte se vožnji po poplavljenih obalnih cestah, avtomobile parkirajte na parkiriščih, ki niso v neposredni bližini morja. Odstranite avtomobile in druga materialna sredstva s širšega priobalnega območja. Lastniki plovil, preverite stanje na privezih. Bodite pozorni na obvestila o morebitnih težavah s komunalnimi vodi in kanalizacijo,« še piše v opozorilu druge stopnje.

Za jugozahodni del države danes velja še možnost močnejših nalivov, piša vetra in udarov strel, ob tem pa lahko hitro narastejo hudourniški vodotoki. Veter lahko maje drevesa in lomi veje, morda otežuje gibanje in ovira promet.

image

Sicer pa bo ponoči dež zajel večji del Slovenije in do jutra v glavnem tudi ponehal. Zjutraj se bo ogrelo do 17 stopinj Celzija, čez dan pa do 27.

 

Deli s prijatelji