NA PREDČASNE

Novo mesto Bratuškovi podpisalo pogoje za ustanovitev stranke

Objavljeno 21. maj 2014 13.34 | Posodobljeno 21. maj 2014 13.34 | Piše: STA, K. K.

Ustanovni kongres stranke bo v soboto, 31. maja, v Ljubljani.

LJUBLJANA – Premierka, ki opravlja tekoče posle, Alenka Bratušek in njeni podporniki so zbrali dovolj podpisov za ustanovitev nove stranke, je razvidno s facebooka Bratuškove. Ta je sicer v torek napovedala, da bo ustanovni kongres stranke v soboto, 31. maja, v Ljubljani.

Na predčasne volitve

Za ustanovitev stranke je treba 200 podpisov, Bratuškova in podporniki pa so 200. podpis po dveh dneh zbiranja dobili pred približno eno uro v Novem mestu, je zapisano na facebooku Bratuškove. Ime nove stranke, s katero se namerava premierka, ki opravlja tekoče posle, pomeriti na predčasnih volitvah, ki utegnejo biti že julija, še ni znano, zavzemali pa naj bi se za socialno-liberalen tip stranke. Bratuškova je sicer v torek na svojem facebooku na vprašanje, kako se bo imenovala njena stranka, odgovorila: »Zavezništvo Alenke Bratušek bo združevalo vse, ki verjamejo, da je Slovenija lahko gospodarsko uspešna in še vedno socialna država.«

Poudarila je tudi, da je naklonjena povezovanju in zavezništvom strank ter skupnemu nastopanju na volitvah.

Tekmeca: Šoltes in Cerar

Poleg njene je na levem političnem polu do volitev pričakovati vsaj še dve novi stranki, in sicer Igorja Šoltesa ter Mira Cerarja. Ustanovni kongres ene in druge je pričakovati po evropskih volitvah. Nekdanja vodja PS Bratuškova se je za ustanovitev stranke odločila potem, ko jo je Zoran Janković pred slabim mesecem na kongresu premagal in prevzel vodenje stranke, PS pa se je razklal na pol. Nekdaj združeni se bodo na predčasnih volitvah pomerili vsak zase, tudi med sabo.

 

Deli s prijatelji