NOVOST

Novice na spletu še v premijskem paketu

Objavljeno 14. januar 2012 12.35 | Posodobljeno 13. januar 2012 19.50 | Piše: Robert Schmitzer

Poslej na www.slovenskenovice.si tudi ekskluzivni članki iz naslednje izdaje Novic.

Odslej tudi premijski paket.

LJUBLJANA – Zavedamo se, da se bralne navade spreminjajo, zato bogatimo našo spletno ponudbo. Slovenske novice skupaj s partnerji, vodilnimi domačimi medijskimi portali, uvajajo sistem za premijski dostop do najkakovostnejših vsebin. Sprva poskusno in neobvezujoče, februarja pa bo šlo zares.



Izbrali smo pot, po kateri v tujini že pogumno stopajo: z ugotovitvijo, da premijske vsebine na spletu niso nič drugačne od premijskih vsebin časopisov v kioskih. Za primerjavo: 4,89 evra, kolikor bo stala mesečna naročnina za dostop do najekskluzivnejših prispevkov, je enako ceni treh kav v bližnjem nakupovalnem središču.

Kakovost je vedno imela svojo ceno

Omogočili vam bomo, da si boste lahko že zvečer pred spanjem prebrali najzanimivejše članke in uredniške komentarje iz naslednje tiskane izdaje Slovenskih novic. Za tiste, ki jih hiter tempo življenja dobesedno žene v to, da morajo biti najprej in takoj obveščeni.

Zgledujemo se po uspešnih primerih doma in v tujini: spletna mesta Financ, New York Timesa, Wall Street Journala, The Timesa in preostalih premijske vsebine ponujajo že dlje; najzanimivejši model pa so ubrali na Slovaškem, kjer so se združile konkurenčne spletne strani in uvedle skupno digitalno naročnino. Ta model uvajamo tudi v Sloveniji.

Vsi tisti, ki ste zvesti naročniki tiskane izdaje Slovenskih novic, boste dobili največ. Ker že plačujete položnice in so Novice postale vaš družinski član, vam bomo omogočili poln dostop do vseh člankov tudi na spletu – in to brez dodatnega plačila! Na februarski položnici vas bo čakala posebna koda, ki jo boste uporabili namesto vstopa v sistem Piano.

V sistemu pet do šest člankov na dan

Tudi za nenaročnike tiskanih Novic velja: spletni portal slovenskenovice.si ostaja popolnoma neokrnjen v obsegu, kakršnega ste spoznali in vzljubili do zdaj. Obstoječih vsebin in storitev ne bomo niti omejevali, še manj zaklepali. Zato uvedba sistema Piano ne pomeni nobene tragedije: prav nasprotno. Bralcem na portalu dodajamo možnost dostopa do premijskih vsebin, ki jih doslej v polnem obsegu nismo ponujali, verjamemo, da bomo od ponedeljka naprej vsi na boljšem. Te vsebine pomenijo približno pet ali šest ekskluzivnih člankov na dan in bodo vključevale tudi dnevni uredniški komentar, ki ste ga do zdaj na spletu pogrešali in ki ga imate bralci tiskanih Novic tako radi.

V ponedeljek, 16. januarja, smo zagnali sistem in na spletnem naslovu www.slovenskenovice.si/piano omogočili registracije uporabnikom. Drugih sprememb še ne bo. Premijske članke bomo začeli objavljati 30. januarja, ko bomo dostop omejili na uporabnike Piana. Tisti, ki se boste registrirali v januarju, boste lahko uživali v tritedenskem brezplačnem obdobju. Plačilo bo možno s karticami, mobilnim telefonom ali položnico.

Bogatejši odnos z bralci

»Vrednost odnosa z našimi bralci se tako povečuje. Ves čas smo osredotočeni na to, da imajo vsi naši bralci, še zlasti pa naši naročniki, kar največ za svoj denar. Vsebine bomo tako bogatili, dostop bo osnovnih novic pa bo še naprej nemoten,« je dejal predsednik uprave medijske hiše Delo Jurij Giacomelli.

Deli s prijatelji