ZAUPANJA VREDNI

Novice, gasilci, Prevc

Objavljeno 08. marec 2017 14.47 | Posodobljeno 08. marec 2017 14.48 | Piše: Andrej Predin

Že enajsto leto so slovenski potrošniki sodelovali v raziskavi Trusted Brand. Slovenske novice z naskokom ostajajo najbolj zaupanja vreden časopis.

Na tiskovni konferenci so predstavili izsledke letošnje raziskave. Foto: Andrej Predin

LJUBLJANA – Rezultati že enajste izvedbe ene največjih evropskih potrošniških raziskav so pokazali, da slovenski bralci že osmo leto med dnevnimi časopisi najbolj zaupajo Slovenskim novicam. Cilj raziskave Trusted Brand je odkriti, katerim domačim in tujim blagovnim znamkam najbolj zaupamo ter kdo so najbolj zaupanja vredne osebe. Letos so anketiranci – pri raziskavi je sodelovalo 5700 naročnikov revije Reader's Digest Slovenija, izbirali najbolj zaupanja vredne znamke v 32 kategorijah, tokrat tudi najbolj zaupanja vredno znamko na področju varovanja okolja. Najbolj zaupanja vredne osebnosti pa so prišle iz kategorij radijski voditelj, glasbenik, poslovnež, TV-voditelj in športnik.

Na včerajšnji tiskovni konferenci v prostorih Mladinske knjige so izsledke raziskave predstavili Daniel Škraba, vodja Reader's Digest Slovenija, Maja Lihtenvalner, glavna urednica revije Reader's Digest, Tomaž Grubar, direktor Produkcijske skupine Mangart, in Laura Štraus, predstavnica službe za odnose z javnostmi Mladinske knjige. Med najbolj zaupanja vrednimi poklici še vedno ostajajo na prvem mestu gasilci, sledijo jim medicinske sestre in piloti. Slovenci še vedno najmanj zaupamo politikom, saj jim je ne zaupa kar 94,4 odstotka ljudi, kar je 0,8 odstotka več kot lani. Na dnu lestvice so se zvrstili še finančni svetovalci, sodniki in duhovniki. Najbolj zaupanja vredne osebe ostajajo iste kot lani: najbolj zaupanja vreden poslovnež je Ivo Boscarol, radijski voditelj Denis Avdić, TV-voditelj Slavko Bobovnik, športnik Peter Prevc, najbolj zaupanja vredna glasbenica pa je letos Tanja Žagar.

Za naše uredništvo je spodbuden podatek, da se je za kar pet odstotnih točk povečalo zaupanje v tiskane medije. Glede na to, da so Slovenske novice z naskokom najbolj bran dnevnik v Sloveniji, lahko vsaj košček zaslug za ta rezultat pripišemo svojemu predanemu delu.

 

Deli s prijatelji