MENJAVA

Novi prvi mož Pergama je Jakob Počivavšek

Objavljeno 25. september 2015 19.22 | Posodobljeno 25. september 2015 19.25 | Piše: STA, Mo. S.

Počivavšek je na čelu Pergama nasledil Janeza Posedija.

Jakob Počivavšek (desno) ob boku Dušana Semoliča. 14. maja letos so predstavniki sedmih reprezentativnih sindikatov v državni zbor vložili predlog sprememb zakona o minimalnih plačah.

BRDO PRI KRANJU – Novi prvi mož Konfederacije sindikatov Slovenije Pergam je dosedanji generalni sekretar Jakob Počivavšek. Člani so mu vodenje poverili na današnji generalni skupščini na Brdu pri Kranju, na kateri so sprejeli tudi program dela za naslednje mandatno obdobje.

Počivavšek je na čelu Pergama nasledil Janeza Posedija. Ta je marca letos postal generalni direktor Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, a je do izteka mandata opravljal še tudi funkcijo predsednika te sindikalne konfederacije.

Cilj: dvigniti raven pravic delavcev

Generalna skupščina Pergama je danes začrtala tudi prioritete dela za naslednje obdobje. Kot so po skupščini sporočili, bodo te usmerjene zlasti v aktivnosti na področju kolektivnega dogovarjanja, katerega cilja sta dvig ravni pravic delavcev po večletni stagnaciji v času gospodarske krize in ponovna oživitev splošne kolektivne pogodbe za gospodarske dejavnosti.

Pergam namerava še naprej krepiti tudi strokovno delo neposredno s člani in sindikati. Posebna pozornost bo namenjena organiziranju in pomoči delavcem v prekarnih oblikah dela, izobraževanju sindikalnih zaupnikov za njihovo učinkovito delo na terenu ter v iskanje možnosti za vzpostavitev raziskovalne in analitične platforme kot sredstva za pripravo podlag za socialni dialog, v katerem bo Pergam še naprej aktivno sodeloval.

Ena od pomembnih prioritet bo tudi spodbujanje članstva k aktivnejšemu delovanju, obveščanje članstva in širše javnosti o aktivnostih in delovanju Pergama ter predvsem o pomembnosti kolektivnega nastopa in sindikalnega organiziranja delavstva na splošno. V tem smislu v Pergamu kot izziv vidijo tudi povezovanje z drugimi sorodnimi sindikalnimi centralami.

Deli s prijatelji