MENJAVA

Novi predsednik uprave Luke Koper je Drago Matič

Objavljeno 23. maj 2014 17.24 | Posodobljeno 23. maj 2014 18.27 | Piše: STA, Mo. S.

Luka je v manj kot letu dni dobila že četrtega predsednika uprave.

Luka Koper.

KOPER – Nadzorni svet Luke Koper je danes za novega predsednika uprave družbe imenoval Draga Matiča, dosedanji predsednik uprave Andraž Novak pa bo še naprej član uprave. Za Matiča, ki bo mandat nastopil 10. junija, je glasovalo osem članov nadzornega sveta, je pojasnila predsednica nadzornikov Alenka Žnidaršič Kranjc.

Brez političnih kandidatov

Kot je v izjavi za medije ob robu seje, ki še traja, poudarila Žnidaršič Kranjčeva, je izbrani kandidat »absolutno usposobljen za to, da to funkcijo prevzame«. Nadzorni svet je sicer izbiral med tremi kandidati, ponovno so presojali tudi o Novaku, niso pa »imeli v vrsti« političnih kandidatov, je poudarila predsednica nadzornega sveta.

Matič, ki je v luki pred tem delal 25 let, zadnji dve leti pa je bil zaposlen na področju špedicij v pomorski agenciji TPG, je poslovni načrt luke za tekoče leto ocenil kot realnega, med prioritetami pa je izpostavil konsolidiranje uprave in na operativnem področju dokončanje poglabljanja prvega bazena.

Luka Koper je po Matičevem mnenju sicer v dobri kondiciji, trenutni zagon pa je treba dodatno izkoristiti.

Razrešili Jaklina

Bo pa nadzorni svet moral poiskati novega člana uprave za področje financ, saj je nadzorni svet odločil, da s funkcije razreši Jožeta Jaklina. Kot je dodala Žnidaršič Kranjčeva, sama odločitev nadzornikov obžaluje, razlogi pa nimajo nikakršne zveze z Jaklinovim delom v upravi.

Deli s prijatelji