NA DELO

Novi ministri že prevzemajo posle

Objavljeno 19. september 2014 14.28 | Posodobljeno 19. september 2014 14.28 | Piše: P. Pa.

Mnogi so že opravili primopredajo poslov.

LJUBLJANA – Po včerajšnji prvi seji vlade so mnogi novi ministri že opravili primopredajo poslov.

Dejan Židan, ki ostaja minister za kmetijstvo, je novi ministrici za okolje in prostor Ireni Majcen predal okoljski del. »Moje ministrstvo bo še kar nekaj časa sodelovalo z ministrstvom za kmetijstvo kot tudi za infrastrukturo, saj nas funkcionalna razdelitev čaka konec decembra oziroma v začetku januarja,« je dejala in dodala, da bodo njene sile usmerjene v vode, da pa je izredno pomembna tudi kohezija.

Posle je predal tudi Metod Dragonja. Na ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je prišel Jožef Petrovič, ki pravi, da sta ključna izziva razdolževanje gospodarstva in povečevanje izvoza.

Dosedanji minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo je posle predal Stanki Setnikar Cankar.

Senko Pličanič je predal pravosodno ministrstvo bivšemu predsedniku Komisije za preprečevanje korupcije Goranu Klemenčiču. Pličanič je dejal, da sta se z novim ministrom v preteklih dneh večkrat slišala in da imata enake poglede na to, kaj je še treba storiti.

Dosedanji minister za finance Uroš Čufer je predal posle Dušanu Mramorju, ki je bil o svojih prvih potezah skromen. Posle je od ministra za kulturo Uroša Grilca prevzela tudi novoizvoljena ministrica Julijana Bizjak Mlakar.

Novi minister za infrastrukturo Peter Gašperšič pa je od odhajajočega ministra Sama Omerzela v dar prejel rudarsko čelado.

Milojka Kolar Celarc bo primopredajo poslov na ministrstvu za zdravje opravila ob 14. uri. Odhajajoči minister za notranje zadeve in javno upravo Gregor Virant bo imel kar dve primopredaji. Novoizvoljenemu ministru za javno upravo Borisu Koprivnikarju bo posle predal ob 14.30, novi notranji ministrici Vesni Györkös Žnidar pa ob 16. uri.

Deli s prijatelji