ŠENTLOVRENC – »Ja, seveda sem vesel, kar oglasite se na kosilu,« se je zasmejal tokratni dobitnik Ternine nagrade, štiridelnega seta posode Eco Cook, Andrej Matič. Veselje je bilo še toliko večje, ker Andreja Slovenske novice ne pričakajo vsak dan v domačem nabiralniku, kot je to pri Terninih dobitnikih skorajda navada, ampak časnik kupi, ko se ustavi na katerem od bencinskih servisov. V povprečju dva- do trikrat na teden. Ne zveni veliko, ko se Novice le znajdejo v njegovih rokah, pa ne gre brez kukanja pod Ternino nalepko, in tokrat se je vztrajnost izplačala. Bo posodo, ki omogoča krajši čas kuhe, zmanjša porabo energije in je zelo odporna proti praskam, uporabljal sam ali se bo pustil razvajati? »Ne, ne, sam kuham,« veselo pove ljubiteljski fotograf, čigar specialiteta so makaroni na tisoč in en način. »Tisto tipično, kar moški kuhamo,« se pošali dobrovoljni Šentlovrenčan, ki obljublja, da bo na prvo kosilo ali pa večerjo, pripravljeno v novi posodi, vsekakor povabil prijatelje. Ti bodo nad jedjo ali jedmi zagotovo navdušeni, saj keramična posoda Eco Cook poskrbi za hrustljavo in sočno hrano, ta zadrži minerale in vitamine, omogoča pa tudi kuhanje z minimalno količino maščobe. Proizvajalci obljubljajo, da bodo nad njihovim izdelkom navdušeni tako kuharski zanesenjaki kot tisti, ki jim kuhanje ne diši najbolj, saj bo z njo priprava hrane hitrejša in preprostejša.