6,6 CENTA ZA ENOTO

Novi igralec na trgu mobilnih storitev. Boste menjali svojega ponudnika?

Objavljeno 25. avgust 2015 22.05 | Posodobljeno 25. avgust 2015 22.04 | Piše: A. L.

Spar Slovenija bo ponujal predplačniške pakete.

Direktor Spar Slovenija Igor Mervič.

LJUBLJANA – Spar Slovenija uvaja novo storitev mobilne telefonije, ki ponuja predplačniške pakete za brezskrbno komunikacijo. Imenuje se Spar mobil. Naj spomnimo: mobilne storitve je pred časom ponujal tudi Mercator (M mobil) in sicer v Simobilovem omrežju, a so jih z aprilom letos zaradi poslovnih razlogov prenehali tržiti. 

Kaj prinaša Spar mobil

Vsaka porabljena enota (minuta pogovora je enaka enemu SMS-sporočilu in enemu megabajtu prenosa podatkov) stane 6,6 centa. Partner pri zagotavljanju omrežja za Spar mobil je Telekom Slovenije.


Predplačniški paketi pri drugih ponudnikih mobilnih storitev

Za primerjavo s ponudbo Spar Slovenija navajamo nekaj predplačniške ponudbe pri naključno izbranih ponudnikih mobilnih storitev.

Bob

Enako kot pri Spar mobilu, stane ena enota (klici, SMS) v predplačniškem paketu Bob 6,6, ki storitve zagotavlja v Simobilovem omrežju. Na njihovi spletni strani pišejo, da je »bob najcenejša ponudba mobilne telefonije v Sloveniji, in to brez vezave«.

Izi mobil: izi008 in izidoma

Pri Izi mobilu na primer paket izi008 (obračunski interval 60/15 – prva minuta se avtomatično zaračuna, nato pa je interval 15-sekundni): minuta klica 0,08 evra, enaka cena tudi za SMS- in MMS-sporočila. Paket izidoma se od predhodnega razlikuje v obračunskem intervalu – ta je 15/15 in v ceni za minuto klica – 0,12 evra. Prenos podatkov v obeh paketih stane 0,0686 evra za vsak megabajt.

Mobi

Mobi je Telekomov predplačniški sistem. Iz cenika objavljenega na spletni strani sledi: cena klica je 18 centov na minuto (tudi v stacionarna in druga mobilna omrežja), v nočni tarifi, ki je od polnoči in do 5. ure zjutraj, pogovori stanejo dobra dva centa (samo znotraj domačega omrežja). Za poslano SMS- in MMS-sporočilo je treba odšteti 0,0876 evra, paketni prenos podatkov pa stane 0,0006 evra za preneseni kilobajt.

Free2go

Pri Tušmobilovem paketu Free2go dobi uporabnik ob polnjenju za dva evra 20 enot (minuta klica, SMS/MMS, prenos podatkov), za pet evrov 50 enot, za 10 evrov neomejene klice in SMS ter 100 megabajtov prenosa podatkov, za 20 evrov pa neomejene minute znotraj omrežja, SMS/MMS in prenos podatkov, za klice v tuja omrežja pa je na voljo 200 minut.

Več o predplačniških paketih preberite na spletnih straneh ponudkov mobilnih storitev.

Ko se potrebuje več enot

Za 6,99 evra lahko tisti, ki želijo, zakupijo 1500 dodatnih enot in jih porabijo po svojih potrebah (30-dnevni paket). Pakete je mogoče uporabljati takoj po nakupu in brez pogodbe. Ne vključujejo mesečne naročnine, vezave ali priključne takse in omogočajo popoln nadzor nad porabo. Poleg tega so uporabniki, tudi če je račun prazen, dosegljivi še 90 dni od zadnje polnitve. Obstoječo številko si uporabnik lahko prenese na Spar mobil. Pri Sparu dodajajo, da je mogoče račun polniti kar na blagajnah vseh trgovin Spar in megamarketov Interspar.

Pri Sparu Slovenija pravijo, da so se za novo poslovno potezo odločili, da bi sledili potrebam kupcev, ki jih nakazujejo tudi trendi v panogi. Generalni direktor Spar Slovenija Igor Mervič je ob ob lansiranju paketov za mobilno telefonijo povedal: »Pri uvedbi smo sledili trendom v panogi, raziskavam o uporabi mobilne tehnologije v Sloveniji, pa tudi uspešnemu mednarodnemu vzoru.«

Deli s prijatelji