LENDAVA

Novartis v Lek investiral 23 milijonov evrov

Objavljeno 08. julij 2014 22.27 | Posodobljeno 08. julij 2014 22.27 | Piše: STA, Mo. S.

Polovica sredstev je namenjena širjenju proizvodnih kapacitet, druga polovica izgradnji novega visokoregalnega skladišča.

Lek Lendava.

LENDAVA – Švicarska farmacevtska skupina Novartis, katere generična enota Sandoz je lastnica ljubljanskega Leka, je za širitev Lekovega pakirnega centra Lendava namenila 32 milijonov dolarjev (23,5 milijona evrov). Polovica sredstev je namenjena širjenju proizvodnih kapacitet, druga polovica izgradnji novega visokoregalnega skladišča, so sporočili iz Leka.

Nova naložba bo, kot so zapisali v Leku, omogočila nadaljnjo rast proizvodnih kapacitet, zaposlovanje pa bo raslo skladno z rastjo proizvodnje. Za novo skladišče in širitev proizvodnih kapacitet je bila sicer izdelana strokovna ocena vplivov na okolje, končno pakiranje trdnih farmacevtskih izdelkov in njihovo skladiščenje pa nista vir večjih obremenitev okolja. Skupna načrtovana površina vseh etaž novega visokoregalnega skladišča bo 5000 kvadratnih metrov.

Novartis do zdaj investiral skoraj milijardo in pol

V lendavskem pakirnem centru, ki je bil zgrajen leta 2009, naložba v izgradnjo pa je znašala 13 milijonov evrov, danes dela več kot 200 zaposlenih in je eden večjih in pomembnejših Sandozovih pakirnih centrov, ki je namenjen oskrbovanju več kot 60 trgov s končnimi izdelki po vsem svetu. Novartis, ki je Lek prevzel leta 2003, je do zdaj v Slovenijo vložil več kot 1,44 milijarde evrov, od tega polovico v razvoj, polovico pa v širitev in posodobitev proizvodnih kapacitet.

Deli s prijatelji