DOBILI STA SE

Nova ženska v ekipo Alenke Bratušek?

Objavljeno 25. april 2014 19.10 | Posodobljeno 25. april 2014 19.12 | Piše: A. L.

»Moram še premisliti in sprejeti odločitev,« pravi Teja Jarc.

Alenka Bratušek

LJUBLJANA – »Dobila sem se s premierko, ni pa še nobene odločitve.« Tako je naše informacije o srečanju s premierko Alenko Bratušek potrdila Teja Jarc, predsednica Mladinskega sveta Slovenije (MSS), ki utegne zasesti mesto državnega sekretarja (DS) predsednice vlade za področje mladine. Pogovarjali sta se o funkciji, o tem, kako bi bil videti nov urad, o njegovem namenu in podobno.

Sprejemanje odločitev

»Moram še premisliti in sprejeti odločitev,« je dodala. Ali to pomeni, da ji je bilo mesto državne sekretarke že ponujeno in da se mora odločiti sama? »O tem odloča samo predsednica vlade,« pravi Jarčeva in dodaja, da bi prevzem te funkcije pomenil, da mora zapustiti mladinski svet. Preden bi to storila, bi se morala pogovoriti z vsemi déležniki.

Vavpotič: Očitno je lažje uspevati v svetu kot pomagati doma

Kot resen kandidat za mesto sekretarja se je v medijih pojavljal Žiga Vavpotič, programski direktor Zavoda Ypsilon, ki pa je novico, da bi mu bilo mesto ponujeno, že zanikalimage. Se je medtem že sestal s premierko? 

»Predsednica vlade z menoj ni opravila nobenega pogovora glede mesta DS za mlade, niti potem, ko je bilo moje ime med tremi kandidati predlagano na svetu vlade za mladino. Je pa moj CV med tem prepričal recimo evropsko trilateralo z Jean-Claudom Trichetem na čelu. Tako sem eden od petnajstih mladih na svetu, ki je prejel status oziroma postal Rockefeller Fellow, in odhajam na srečanje trilaterale v Washington, kjer bodo tudi Nobelov nagrajenec Kissinger, državni sekretar John Kerry, direktor Googla Eric Schmidt ... Verjetno dovolj zgovorno dejstvo, da je lažje uspevati v svetu kot pomagati doma. Upam, da bo DS kmalu imenovan ali imenovana, saj je predsednica vlade to obljubila že pred časom.«

Deli s prijatelji