SESTANEK

Nova priložnost za radeško papirnico?

Objavljeno 10. maj 2012 19.42 | Posodobljeno 10. maj 2012 19.42 | Piše: S. J., STA

V Sloveniji se za radeško papirnico niso zmenili, zdaj se zanjo zanimajo Francozi.

RADEČE – »Računam, da se bo zadeva odvila v pravo smer,« je po sestanku s predstavniki francoskega podjetja Oberthur Technologies povedala županja Radeč Rafaela Pintarič. Francoze, ki so se danes mudili na radeški občini, zanima nadaljevanje proizvodnje v radeški papirnici. 

Kot je pojasnila Pintaričeva, je bilo srečanje s Francozi spoznavne narave, na njem pa so predstavili svojo idejo o ustanovitvi podjetja, ki bi nadaljevalo proizvodnjo belih papirjev na stroju štiri, medtem ko francosko družbo kot potencialnega strateškega partnerja zanima stroj pet, na katerem poteka proizvodnja posebnega papirja za tiskanje denarja.

Oberthur Technologies je navzoč v 40 državah, v katerih zaposluje okoli 6800 delavcev.

Po neuradnih podatkih naj bi bili Francozi, ki so se v radeški papirnici mudili že večkrat, v nadgradnjo stroja pet pripravljeni vložiti od 10 do 15 milijonov evrov.

Sklep o ustanovitvi podjetja za zagon proizvodnje na papirnem stroju štiri so radeški svetniki sprejeli aprila. Od bank, ki naj bi projekt že podprle, občina pričakuje posojilo za zagonska sredstva v višini okrog dva milijona evrov, za ustanovitev podjetja pa je treba zagotoviti 7500 evrov.

Deli s prijatelji