NAGRADA GRE ...

Nova obleka za gasilski dom iz Cezanjevcev

Objavljeno 18. oktober 2013 11.36 | Posodobljeno 18. oktober 2013 11.36 | Piše: Lovro Kastelic

V akciji Gasilski domovi zmaga prostovoljnim gasilcem iz Prlekije. Izžrebali smo tudi 15 dobitnikov Webrovih barvnih študij.

Presrečna poveljnik in predsednik PGD Cezanjevci, Sebastjan Sobočan in Aleš Lipovec, pred gasilskim domom, ki bo kmalu dobil novo fasado. Foto: Oste Bakal

CEZANJEVCI – »Bratje, mi kot krepka četa, bodi dan al' bodi noč, brez bojazni, brez trepeta, bratu gre na pomoč!« se glasi starodavna gasilska budnica. V stalni pripravljenosti in v takem duhu, o tem raje ne dvomite, so seveda tudi gasilci in gasilke PGD Cezanjevci, nedaleč od prleškega Ljutomera! Vselej pripravljene na taka in drugačna presenečenja pa smo jih tokrat vendarle ujeli na napačni nogi. Ko smo poveljniku tega gasilskega društva Sebastjanu Sobočanu namreč svečano razodeli, da je v akciji Gasilski domovi (ki jo je ob pomoči Slovenskih novic pripravilo podjetje Saint-Gobain Gradbeni izdelki, d. o. o., ponudnik fasadnih sistemov Weber) prav njihovo društvo doseglo največ glasov, je od vesele novice presenečeno vzkliknil: »A reeeees?!« Ne, preprosto ni mogel verjeti. Če pa bi vedel še za podatek, da je njihovo gasilsko društvo slavilo le za pičlih 29 glasov pred drugouvrščenim, bi bilo njegovo presenečenje bržkone še večje.

Nova preobleka

»Zelo bi nas veselilo, če bi nam podjetje Saint-Gobain, ki je ponudnik fasadnih sistemov Weber, brezplačno na novo prebarvalo naš gasilski dom. In za to se bomo tudi borili!« je bil ob začetku akcije odločen predsednik PGD Cezanjevci Aleš Lipovec. Zadnji mesec je potem 110 njihovih članic in članov tako in tako živelo v nestrpnem pričakovanju stisnjenih pesti: Bo ali ne bo? Naslednje leto praznujejo namreč izjemen jubilej – 120-letnico gasilskega društva. Zato so bili še toliko bolj na trnih, saj bi jim uspeh v akciji Gasilski domovi prinesel novo fasado, organizator se je namreč zavezal, da bo izglasovani gasilski dom že do konca letošnjega leta odel v nove barvne odtenke!

»Očitno je delovalo!« je v tistem tlesknil Sobočan, še vedno pod vtisom – vesele novice. O svoji veliki želji in novi fasadi so, kot smo izvedeli, obvestili vse živo, vse, ki jih poznajo, na regionalni radijski postaji so v ta namen priredili celo pravi skeč! Očitno pa je bila njihova vnema z naskokom najbolj iskrena, da je v krepki konkurenci desetih prostovoljnih gasilskih društev, ki so se prebila v veliki finale, ob PGD Cezanjevci so sodelovali še PGD Zgornja Polskava, PGD Podgorica-Šentjakob, PGD Čušperk, PGD Podblica, PGD Stranska vas Novo mesto, PGD Hrvatini, PGD Most na Soči, PGD Stranska vas pri Semiču in PGD Bočna, največ glasov, seveda ob vaši pomoči, drage bralke in bralci Slovenskih novic, uspelo zbrati prav omenjenim Cezanjevčanom! Želja se jim je tako izpolnila: 120-letnico bodo pričakali v novi in na moč svečani preobleki.

Končno število glasovnic je bilo naslednje ...

image

Drage bralke in bralci Slovenskih novic, to pa še ni vse, izžrebali smo tudi petnajst glasovalcev, ki bodo prejeli izdelavo barvne študije v vrednosti 40 evrov.

Sreča na obisku

Izžrebani dobitniki 15 barvnih študij v vrednosti 40 evrov: Marija Kužnik, Gornji Grad; Cvetka Poglajen, Litija; Franc Žura, Kranj; Janez Žilih, Hlebce; Slavko Simonič, Vinji Vrh; Tanja Skumavc, Dovje; Zvonko Kresevič, Izola; Majda Mohorko, Zgornja Polskava; Denis Šinkovec, Radeče; Natalija Job, Hranjigovci; Tilen Seitl, Ljubljana; Jožica Rozman, Gorenje Lakovnice; Luka Rejc, Most na Soči; Barbara Guzelj, Zgornje Bitnje; Anka Markoč, Slovenska Bistrica.

Čestitke nagrajencem

Andrej Robič, vodja marketinga pri Saint-Gobain Gradbeni izdelki, d. o. o.: »Mednarodno podjetje Saint-Gobain, ki v Sloveniji združuje blagovne znamke Weber (fasadni sistemi), Isover in Rigips, v skladu s svojim poslanstvom tudi na lokalnem nivoju deluje dobrodelno, energijsko in ekološko ozaveščeno. Akcija Gasilski domovi je tudi način, prek katerega želimo javnost in bralce seznaniti z našim poslanstvom in iniciativo Habitat, s katero so vse blagovne znamke skupine Saint-Gobain zavezane k stalnemu razvoju inovativnih rešitev, energijski učinkovitosti in varovanju okolja. V podjetju Saint-Gobain Gradbeni izdelki, d. o. o., smo nadvse veseli odziva in sodelovanja tako prostovoljnih gasilskih domov kot tudi bralcev Slovenskih novic. Izbranemu gasilskemu domu in lokalni skupnosti zato iskreno čestitamo ter se že veselimo trenutka, ko bo njihov gasilski dom zasijal v novi podobi.«

Deli s prijatelji