NEMIRNA NOČ

Nova huda ura: zalivalo hiše in lomilo drevesa

Objavljeno 24. oktober 2014 09.23 | Posodobljeno 24. oktober 2014 09.23 | Piše: D. P.

Promet ovirajo plazovi in sneg.

LJUBLJANA, KRANJ, PTUJ – Za del Slovenije je bila minula noč zopet nemirna, slabemu spancu je vnovič botrovalo vreme. S Ptuja poročajo, da je voda nekaj pred polnočjo v naselju Spuhlja zalila klet stanovanjskega objekta. Vodo so izčrpali gasilci PGD Spuhlja. Dve uri prej je v naselju Zamušani pri Gorišnici meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Aktivirani so bili gasilci PGD Zamušani in Formin, ki so iz kleti izčrpali okoli 70 kubičnih metrov vode, s protipoplavnimi vrečami pa so zaščitili ogrožen objekt.

Plaz ustavil promet

Zemeljski plaz se je sprožil v vasi Sodinci pri Ptuju, v občini Majšperk je reka Dravinja poplavila lokalno cesto pri naselju Koritno. Občinski vzdrževalec cest je na poplavljeni cesti postavili ustrezno prometno signalizacijo. Obvoz je urejen.

Odnašalo streho in panoje

Na Gorenjskem je težave povzročal močan veter. Ob 19.22 je na Blejski Dobravi v občini Jesenice sunek vetra odpihnil strešno kupolo na proizvodni hali. Posredovali so gasilci PGE Jesenice. Kupolo za odvod dima so postavili nazaj in jo z notranje strani pritrdili z zapiralnim mehanizmom. Od 21.41 dalje so gasilci PGD Radovljica zaradi močnega vetra posredovali v Gradnikovi ulici v Radovljici, kjer so odstranili transparent, ki je visel na cesto. Pozneje pa so na Ulici Staneta Žagarja odstranili večji kovinski reklamni pano, ki se je nagnil na cesto.

Podiralo drevesa

Okoli 20.08 je na območju občine Tržič močan veter poškodoval ostrešji dveh objektov na Kovorski cesti v naselju Bistrica pri Tržiču. Posredovali so gasilci PGD Bistrica pri Tržiču. Ob 21.18 je preko Kranjske ceste v Tržiču padlo drevo. Posredovali so gasilci PGD Tržič in drevo odstranili.

Ob 22.25 se je na cesto za tunelom v Podljubelju podrlo drevo. Odstranili so ga delavci CP Kranj. Ob 20.39 je na območju občine Kranj na cesti Letenice–Kamnjek močan veter podrl pet dreves. Veter je poškodoval tudi dimnik stanovanjske hiše. Aktivirani so bili gasilci PGD Goriče, podrto drevje odstranili in pokrili poškodovano ostrešje.

Poplavilo hišo

Z vodo so imeli težave tudi na v Brežicah in Podčetrtku. Ob 22.49 je v Mladinski ulici v Brežicah meteorna voda zalila poslovni objekt. Gasilci PGD Brežice so vodo prečrpali in počistili tla. Ob 22.40 je v Pristavi pri Mestinju v občini Podčetrtek potok Mestinjščica poplavil stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Pristava pri Mestinju, izčrpali vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše in objekt zaščitili pred nadaljnjim vdorom vode s folijo ter protipoplavnimi vrečami.

Poplavljena cestišča, zemeljski plazovi:
– zaprti sta cesti Čepovan–Dolenja Trebuša ter lokalna cesta Žiri–Goropeke;
– na cesti Bača pri Modreju–Podbrdo so občasne, 15 minutne popolne zapore zaradi odstranjevanja zemeljskih plazov;
– zaprta cesta LC Žiri–Vrhnika v kraju Račeva.

Sneg na cestišču:
– cesta Kranjska Gora–Vršič–Trenta je zaprta zaradi podrtih dreves in snega na cestišču; 
– Strmec–Mangart, cesta na Mangart je zaprta.

Kako pa je pri vas? Pošljite nam fotografijo s pomočjo spodnje aplikacije.

Deli s prijatelji