ČRNI OBLAKI

Nova afera v Mariboru: je Fištravec ponaredil potrdilo o plačilu?

Objavljeno 23. februar 2014 11.31 | Posodobljeno 23. februar 2014 14.29 | Piše: P. J.

Mariborskemu županu vstajniška skupina Maistrova armada očita, da je ponaredil potrdilo, s katerim dokazuje, da je občini vrnil denar za nakup obleke.

Pravi, da je obleko po pomoti kupil s službeno kartico.

MARIBOR – Mariborski župan Andrej Fištravec naj bi bil ponaredil potrdilo, ki dokazuje, da je občini vrnil denar za kupljeno obleko. Potrdilo po poročanju portala požareport.si sploh ne obstaja, tako vsaj trdi vstajniška skupina Maistrova armada.

image 
Potrdilo, ki ga je poslal županov svetovalec Saša Pelko. 

Maistrova armada Maribor trdi, da je faksimile potrdila, s katerim Fištravec dokazuje, da je septembra lani vrnil denar občini za nakup obleke, ponarejen. Fištravec je namreč, kot pravi, po pomotoma obleko kupil s službeno in ne s svojo kreditno kartico. Za obleko je plačal 320 evrov.

Pravijo, da poslovalnica 1952 ne obstaja

Vstajniška skupina je analizirala potrdilo in pravi, da »spodaj levo na potrdilu manjka potrditev plačila UPN, pa recimo, da so ga pomotoma odrezali«. V nadaljevanju še navajajo, da je precej nenavadno, da je številčni tekst, ki ga ob plačilu napiše poslovalnica, napisan enako kot zgornji tekst. Za konec pa dodaja, da je bilo plačano pri pošti 1952, katere poslovalnica menda sploh ne obstaja. O tem so obvestili policijo in davčno inšpekcijo.

Na članek, ki smo ga povzeli po spletni strani požareport.si, smo iz mariborske občine prejeli naslednji popravek:

 »Obveščam vas, da je bilo omenjeno plačilo izvedeno lani, natančneje 2. septembra 2013, na bančni enoti Poštne banke Slovenije v Mariboru, Ulica Vita Kraigherja 5. Za dodatni potrdili bo župan jutri zaprosil Poštno banko Slovenijo, prav tako pa občinski urad za finance, ki bi moral imeti to zabeleženo v obliki finančnega priliva.

Za podrobnejše tehnične informacije o podatkih, navedenih na potrdilu o plačilu, se boste morali obrniti na pristojne na tej banki, originalni izvod potrdila o plačilu pa je novinarjem na vpogled vsak dan v prostorih Mestne občine Maribor, kjer lahko vsak zase oceni, ali je potrdilo ponarejeno.

Zgolj sumničavo-zarotniške navedbe avtorjev neke “anonimne” skupine, ki ima po naših podatkih politično zaledje, ne morejo biti osnova za žaljive medijske obdolžitve nosilca javne funkcije. Skladno s profesionalnimi novinarskimi standardi bi morali navedbe pred objavo preveriti. Razlogi, zakaj to niste niti poskusili, nam niso znani, verjetno pa se strinjate, da takšna osnovna novinarska napaka medijski hiši s tako dolgim stažem ne pritiče.

Dejstvo je, da županu MOM takšne popolnoma izmišljene zgodbe brez vsake osnove jemljejo nepotreben čas, ki bi bil bistveno koristneje porabljen za reševanje resničnih problemov v Mariboru. Zato bo župan na osnovi zbranih informacij na policijo vložil prijavo zoper neznanega storilca zaradi žaljive obdolžitve in verjetno krive ovadbe.«

 

Deli s prijatelji