ODLOČITEV

Notri je: Bulčevi zelena luč

Objavljeno 21. oktober 2014 12.00 | Posodobljeno 21. oktober 2014 13.09 | Piše: T. L.

Violeta Bulc je prepričala pristojni odbor Evropskega parlamenta za promet.

Za pogasitev ognjenih zubljev so poskrbeli gasilci (fotografija je simbolična)

LJUBLJANA, STRASBOURG – Violeti Bulc so člani pristojnega odbora podelili zeleno luč. Pristojni odbor Evropskega parlamenta za promet je namreč po večrajšnjem zaslišanju danes zjutraj sprejel odločitev o ustreznosti Bulčeve.

»Bilo je kar vroče, kajne? In vsi skupaj smo se naučili nekaj o prometu in še nekaj o nas samih,« je Violeta Bulc, slovenska kandidatka za evropsko komisarko, zapisala na twitterju po ponedeljkovem zaslišanju. Njen nastop je (tudi) zaradi znanih zapletov z njeno predhodnico Alenko Bratušek požel kar precej zanimanja, Bulčeva pa je po mnenju večine nastop suvereno opravila.

Da je bila slovenska kandidatka Bulčeva v središču pozornosti evropske javnosti in kakšno zanimanje je bilo za njeno zaslišanje, kaže tudi zapis novinarja Dava Keatinga iz časnika European Voice, da je bila na tiskovni konferenci Bulčeve po zaslišanju veliko večja gneča predstavnikov medijev kot na konferenci Slovaka Maroša Šefčoviča, ki se je tudi predstavil odboroma za energijo in okolje, saj se poteguje za mesto podpredsednika za energetsko unijo.

Zadovoljen je tudi sedanji šef Bulčeve Miro Cerar.

Saj se spomnite, mesta, ki ga je Juncker rezerviral za Bratuškovo ...   

Deli s prijatelji