PIJAN

Notranji minister Virant okaral Mišiča, kaj bodo rekli nadzorniki?

Objavljeno 08. januar 2014 20.53 | Posodobljeno 08. januar 2014 20.54 | Piše: STA, P. J.

Torkov incident Gašparja Gašparja Mišiča odmeva tudi danes. Nadzorni svet bo v petek obravaval njegovo vedenje.

Gašpar Gašpar Mišič.

LJUBLJANA – Zadnji dogodki v zvezi s predsednikom uprave Luke Koper Gašparjem Gašparjem Mišičem bodo tudi predmet razprave na petkovi seji nadzornega sveta koprske družbe, je potrdila namestnica prve nadzornice Elen Twrdy. Nadzorniki zadeve do takrat očitno ne bodo komentirali. Policija pa naj bi danes zoper Gašparja Mišiča spisala obdolžilni predlog.

Policisti pišejo plačilni nalog

Tako bodo člani nadzornega sveta na petkovi seji, na kateri naj bi sicer dokončno odločali o imenovanju novega člana uprave, pristojnega za operativo, razpravljali tudi o tej temi, je pojasnila Twrdyjeva. Kot je dodala, bodo dogajanje v zvezi s predsednikom uprave komentirali po seji nadzornega sveta. Prva nadzornica luke Alenka Žnidaršič Kranjc je trenutno službeno odsotna.

Obdolžilni predlog zoper Gašparja Mišiča, ki so mu policisti v torek zaradi kršitev javnega reda in miru ter nespoštovanja cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog, sicer še ni spisan, bo pa predvidoma danes.

Predsedniku uprave Luke Koper, ki so mu policisti zaradi alkoholiziranosti v torek med drugim začasno odvzeli vozniško dovoljenje, tako grozi celo trajen odvzem vozniškega dovoljenja.

Gašpar Mišič, ki je že v torek priznal, da ga je ustavila policija, je dogodek obžaloval in poudaril, da se mu je kaj takega zgodilo prvič. Rezultat alkotesta, v katerem so mu izmerili 0,59 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, pa je pripisal tudi dejstvu, da je zaradi bolezni že več dni jemal zdravila.

Oglasil se je tudi Virant

Do Mišičevega ravnanja je kritičen tudi minister za notranje zadeve in javno upravo Gregor Virant. Javne osebnosti bi morale v cestnem prometu s svojim ravnanjem dajati zgled, meni. »Če bi se kot notranji minister znašel v situaciji, da bi me ustavila policija in da bi vozil alkoholiziran, je odgovor na dlani – minister v takšnem primeru odstopi,« je dejal Virant.

Deli s prijatelji