MIGRANTSKA KRIZA

Notranje ministrstvo: Skupnega načrta s Hrvaško nimamo

Objavljeno 03. oktober 2015 22.12 | Posodobljeno 03. oktober 2015 22.13 | Piše: Mo. S., Ma. F.

»Pripravljamo se na različne možnosti in naredili bomo vse, da obvladamo morebiten prihod večjega števila migrantov,« so zapisali na notranjem ministrstvu.

Ograja na madžarsko-hrvaški meji.

LJUBLJANA – Kot smo danes poročali, naj bi Madžarska že v nedeljo zaprla mejo s Hrvaško in tako preusmerila tok migrantov proti Sloveniji. Madžari čakajo le še ukaz iz Avstrije in meja se bo zaprla.

V zvezi z zaprtjem madžarsko-hrvaške meje smo se za pojasnila obrnili tudi na naše notranje ministrstvo, kjer so zapisali, da trenutno nimajo informacije o morebitni spremembi migracijskega toka. »Skupnega načrta s Hrvaško ni, imamo pa stike na operativni ravni. Prav tako smo v stikih z ostalimi sosednjimi državami, pozorni smo na vsa dogajanja v regiji, jih intenzivno spremljamo in se pripravljamo na morebiten prihod večjega števila migrantov,« so odgovorili in dodali, da aktivnosti potekajo skladno z že predstavljenimi načrti, vzpostavili so tudi večje kapacitete tako za sprejem kot za nastanitev migrantov.

»Pripravljamo se na različne možnosti in naredili bomo vse, da obvladamo morebiten prihod večjega števila migrantov,« so še dodali.

Deli s prijatelji