VODJA

Noseča Barbara prevzema Jankovićeve poslance

Objavljeno 30. april 2014 23.15 | Posodobljeno 30. april 2014 23.15 | Piše: STA, P. J.

Barbara Žgajner začasno vodi poslansko skupino.

Barbara Žgajner prevzema vodenje poslanske skupine Pozitivna Slovenija.

LJUBLJANA – Vodenje poslanske skupine PS začasno prevzema Barbara Žgajner, so sporočili iz PS. V tem času se bo PS organizirala in prilagodila novim političnim razmeram v parlamentarni areni, še dodajajo v poslanski skupini, ki jo je zapustilo 14 poslancev.

Žgajnarjeva je danes dejala, da so naloge pred njimi jasne. V stranki in poslanski skupini bodo pozornost namenjali izključno izzivom Slovenije in ne bodo zgubljali časa s preteklimi dogodki. Člani so na zadnjem kongresu razrešili vsa odprta vprašanja, je dodala. Poslanska skupina ostaja tako zavezana programu Slovenija 2020, izhajajočemu iz obljub, danih na volitvah decembra 2011 ter sklepom stranke in poslanske skupine, od česar, kot trdi poslanka, ne bodo odstopali.

Nova poslanska skupina

Predsednik državnega zbora Janko Veber je danes prejel izjave 14 poslancev o izstopu iz poslanske skupine PS. Poslanec Jani Möderndorfer je Vebru dal predlog za ustanovitev nove poslanske skupine, v kateri bo, kot sledi iz sporočila PS, za zdaj sodelovalo 12 poslancev.

Predlog za ustanovitev nove poslanske skupine so poleg Janija Möderndorferja podprli še Jerko Čehovin, Maja Dimitrovski, Aljoša Jerič, Darko Jazbec, Saša Kos, Jožef Kunič, Mitja Meršol, Alenka Pavlič, Alojz Potočnik, Peter Vilfan in Jože Velikonja. Poslanca Dragan Bosnić in Matjaž Zanoškar sta se odločila, da politično pot nadaljujeta kot samostojna nepovezana poslanca.

Do odcepitve dela poslanske skupine je prišlo po tem, ko je Zoran Janković na kongresu PS premagal premierko Alenko Bratušek.
 

Deli s prijatelji