ČRTANI

Noga Pop TV, Kanalu A in Planet TV

Objavljeno 12. september 2013 13.20 | Posodobljeno 12. september 2013 13.21 | Piše: A. L.

Skoraj štirim odstotkom gledalcev bodo odvzeli tri televizijske programe.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Za vse, ki spremljajo televizijske programe prek sobne antene in digitalnega dekoderja (DVB-t), se obetajo spremembe. Iz multipleksa A, ki ga upravlja RTV Slovenija in ima 99,9-odstotno pokritost prebivalstva, bodo odstranjeni trije komercialni programi. To so Pop TV, Kanal A in Planet TV. V omenjenem multipleksu bodo še vse do 14. oktobra, nato pa se selijo v multipleks C, ki bo imel 96-odstotno pokritost in ga prav tako upravlja RTVS. To pomeni, da skoraj štirje odstotki prebivalcev ne bodo več mogli spremljati omenjenih komercialnih programov prek sobne ali strešne antene. 

Iz RTV Slovenija so danes pojasnili, da tako narekuje Zakon o digitalni radiodifuziji (ZDRad-b), se pa zavedajo, da zdaj nekateri teh programov ne bodo več mogli »ujeti«. V multipleksu A tako ostajajo le nacionalni programi in program posebnega pomena TV Vaš kanal Novo mesto.

Na novo nastavite sprejemnike

V multipleksu C bodo komercialni programi vidni že od 12. septembra. V času testnega oddajanja, to je od 12. septembra do 13. oktobra, bodo gledalci na svojih sprejemnikih lahko usposobili sprejem multipleksa C, kar pomeni, da bodo morali za nemoten sprejem na novo nastaviti svoje sprejemnike.

Deli s prijatelji