PADAVINE

Nočne poplave, za gasilce precej dela

Objavljeno 24. januar 2015 10.17 | Posodobljeno 24. januar 2015 10.33 | Piše: T. L.

Ob deževju so na Celjskem poplavljali potoki.

Gasilci so črpali vodo vso noč.

ROGAŠKA SLATINA, ŠMARJE PRI JELŠAH, ROGATEC – Včeraj zvečer smo poročali o težavah, ki jih je na delih države povzročilo deževje, zaradi katerega je zalivalo kleti in poplavljalo ceste. Padavine bodo danes do sredine dneva ponehale, so pa ponoči gasilci imeli kar nekaj dela predvsem na Celjskem.

Ob 0.15 je v kraju Rajnkovec v občini Rogaška Slatina potok Ločnica poplavil regionalno cesto ob mejnem prehodu. Gasilci PGD Steklarna so do prihoda pristojnih služb zavarovali in zaprli cestišče. V Podplatu je okoli 20.30 meteorna voda ogrozila stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Kostrivnica so prekopali teren in preusmerili tok vode.

Voda v kleti hiše in jašku hotelskega dvigala

Ob 17.30 je v Cerovcu pod Bočem meteorna voda ogrožala več objektov. Posredovali so gasilci PGD Steklarna, ki so v Zgornjem Sečovem odmašili obcestni kanal in ga očistili ter preprečili poplavljanje stanovanjskega objekta, v Cerovcu so iz kletnih prostorov stanovanjske hiše izčrpali okoli 15 kubičnih metrov meteorne vode, iz hotela v Rogaški Slatini so iz jaška dvigala izčrpali tri kubične metre meteorne vode, v proizvodnem obratu Afrodita pa so s protipoplavnimi vrečami preprečili vdor vode v skladiščne prostore.

Mestinjščica zalila del centralnega skladišča trgovskega centra

Ob 20.50 je v Grličah v občini Šmarje pri Jelšah reka Mestinjščica poplavila most in del cestišča. Gasilci PGD Kristan Vrh so zaradi varnosti udeležencev v cestnem prometu razsvetlili kraj dogodka, s protipoplavnimi vrečami zavarovali bližnje objekte in nudili pomoč krajanu pri umiku inventarja v višja nadstropja.

V kraju Stranje v občini Šmarje je pred pol osmo uro zvečer Mestinjščica ogrožala dve stanovanjski hiši. Stanovalcem so na pomoč prihiteli gasilci PGD Mestinje, ki so s protipoplavnimi vrečami preprečili vdor vode v hiši. V Mestinju je meteorna voda zalila del centralnega skladišča trgovskega centra. Gasilci PGD Mestinje, Sladka Gora in Šmarje pri Jelšah so s protipoplavnimi vrečami preprečili nadaljnji vdor vode v skladišče in trgovino ter izčrpali vodo iz dovoznih ramp skladišča.

V Rogatcu se je izlil potok Draganja. Voda je zalila regionalno cesto Rogatec–Ptuj ter ogrozila stanovanjski objekt in občinsko stavbo. Posredovali so gasilci PGD Rogatec, ki so do prihoda pristojnih služb zavarovali in zaprli regionalno cesto, s protipoplavnimi vrečami pa preprečili vdor vode v prostore občine in stanovanjsko hišo. Meteorna voda je v Obsoteljski ulici zalila dvorišče stanovanjske hiše. Gasilci so izčrpali vodo in s protipoplavnimi vrečami zavarovali hišo.

Ste zaradi poplav imeli težave tudi vi? Pišite nam o tem in pošljite fotografije ali posnetke.

Deli s prijatelji