UJMA NAD SLOVENIJO

Nočna grozljivka! Poglejte, kje je bilo najhujše

Objavljeno 29. junij 2017 09.38 | Posodobljeno 29. junij 2017 09.38 | Piše: A. K.

Po popoldanskem neurju so Slovenijo nevihte z močnim vetrom zajele tudi v večernih in nočnih urah.

LJUBLJANA – Močno neurje je v sredo v večernih in nočnih urah znova zajelo Slovenijo. Močni sunki vetra in nalivi so povzročali težave v večjem delu države. Voda je zalivala objekte, veter pa je odkrival strehe, podiral drevesa in lomil veje.

O podrtih drevesih in odkritih strehah poročajo iz občin Idrija, Maribor, Krško, Novo mesto, Brežice, Črnomelj, Dobrepolje in Loška dolina. Močni sunki vetra so po podatkih uprave za zaščito in reševanje povzročali težave tudi v občinah Cerknica, Divača in Hrpelje - Kozina ter v ljubljanski občini. Obilno deževje je zalivalo objekte v občinah Črnomelj, Medvode, Nova Gorica, Železniki in Sežana.

image
Tukaj je neurje povzročalo največ težav. Vir: Uprava RS za zaščito in reševanje

Odprta strešna okna

Včeraj zvečer so na pomoč poklicali gasilce iz naselja Meža v občini Dravograd. Kot navaja uprava za zaščito in reševanje, je v večstanovanjski stavbi skozi odprta strešna okna zaradi močnega naliva voda zalila stanovanje ter pronicala v spodnje stanovanje. Posredovali so gasilci PGD Dravograd, s pomočjo lestve splezali na streho in zaprli okna, nato pa so v spremstvu policije vstopili v stanovanje in z vodnimi črpalkami izčrpali vodo.

Zaradi posledic neurja je ponekod prihajalo tudi do težav v prometu. Okoli 21.30 je denimo na cesto iz Črne na Koroškem proti Slemenu (občina Črna na Koroškem) močan dež nanosil večjo količino zemlje in kamenja. Nanos so očistili dežurni delavci Cestnega podjetja VOC Celje.

Udarila je strela

Že ob 20.10 je v Gornjih Ključarovcih (občina Sveti Tomaž) v stanovanjsko hišo udarila strela in poškodovala električno napeljavo. Gasilci PGD Pršetinci so pregledali in zavarovali objekt. Objekt si je ogledala dežurna služba Elektro Maribor.

Kako je bilo pri vas? Pišite nam in nam pošljite fotografije.

Deli s prijatelji