SKRIVNOSTNI

NLB zamolčal imenovanje člana uprave

Objavljeno 23. avgust 2013 10.45 | Posodobljeno 23. avgust 2013 10.15 | Piše: A. K.

Nadzorniki bi morali prihodnji teden najti novega predsednika uprave.

NLB.

LJUBLJANA – Nadzorni svet NLB je zasedal že 6. junija, vodil pa ga je Sašo Cunder. Javnosti so sicer vedno sporočili, kadar so imenovali novega člana uprave, toda to so zamolčali.

Iz NLB so res sporočili, da agencija Korn/Ferry išče zadnjega člana uprave, vendar o tem, da je kandidat že izbran, niso črhnili niti besedice. Med drugim tudi zato, ker naj bi bil Avstrijca Andreasa Burkhardta našel Korn/Ferry – in to tudi zaračunal.

Pokrival bo upravljanje tveganj

V upravi NLB, ki jo vodi Janko Medja, so bili o Burkhardtu skrivnostni, povedali so le, da o »konkretnih imenih ne morejo govoriti«. Pozneje so le dejali, da bo Burkhardt pokrival upravljanje tveganj, poročajo Finance.

Še brez licence

Zadnjega člana uprave naj bi bili imenovali zgolj štirje nadzorniki, preostali so odstopali zaradi različnih »osebnih razlogov«, neuradno pa je šlo večinoma za nestrinjanje z vodenjem banke. Burkhardt naj bi bil imel zaslišanje za pridobitev licence za člana uprave na Banki Slovenije že pred tedni, licence pa mu ta še ni izdala.

Banka Slovenija odpoklica ne bo dovolila

Nadzorniki bodo spet zasedali prihodnji petek, ko bo vnovič na mizi posel s Korn/Ferryjem, poleg tega pa bi morali nadzorniki najti tudi novega predsednika uprave. Banka Slovenije odpoklica Medje menda ne bo dovolila, in sicer zaradi »stabilnosti poslovanja največje slovenske banke«. 

Deli s prijatelji