NEGATIVEN IZID

NLB v rdečih številkah: v prvem četrtletju 36 milijonov evrov izgube

Objavljeno 10. maj 2012 20.40 | Posodobljeno 10. maj 2012 20.42 | Piše: Mi. S., STA

Nova Ljubljanska banka (NLB) je v prvem letošnjem četrtletju zabeležila 36,5 milijona evrov izgube.

NLB in NKBM sta prestali testiranje

LJUBLJANA – Negativen poslovni izid je posledica velikega obsega oblikovanih oslabitev in rezervacij, ki so znašale 84,9 milijona evrov. Velik obseg oblikovanih rezervacij je glavni razlog tudi za izgubo skupine NLB v višini 34,6 milijona evrov.

Kot so po današnji seji nadzornega sveta prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz NLB, je čisti dobiček banke pred rezervacijami znašal 42 milijonov evrov.

Pozitivno na področju bančništva na drobno in finančnih trgov

Nadaljevanje izvajanja ukrepov za racionalizacijo stroškov kaže učinke tudi v letošnjem letu, saj so bili stroški za 4,1 milijona evrov oziroma za sedem odstotkov nižji kot v istem obdobju lani. Banka je bila ves čas tudi visoko likvidna.

Na ravni skupine je NLB v prvih treh mesecih beležila 34,6 milijona evrov izgube, tudi poslovanje skupine pa je zaznamovalo nadaljevanje slabšanja kakovosti portfelja. Skupina NLB je pred rezervacijami ustvarila dobiček v višini 58,2 milijona evrov in 98 milijonov evrov oslabitev in rezervacij. Na strateških tujih trgih je skupina NLB sicer beležila dobiček.

Deli s prijatelji