KAJ PREISKUJE?

NLB najel Kosa za 218 evrov na uro

Objavljeno 29. november 2014 19.37 | Posodobljeno 29. november 2014 19.37 | Piše: P. Pa.

Svetovalno pogodbo naj bi bili sklenili za obdobje treh let.

Drago Kos naj bi bil pod nadzorom

LJUBLJANA – Bivši kriminalist in nekdanji predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Drago Kos ima nov biznis. Kot poroča pozareport.si, je prek svojega podjetja R.U.R. d.o.o. podpisal pogodbo z Novo Ljubljansko banko (NLB). Pri banki pojasnjujejo, da gre za »svetovalno pogodbo za obdobje treh let«, na uro pa naj bi Drago Kos zaslužil kar 218 evrov z DDV.

Menjave na vrhu?

Kos naj bi za NLB opravljal forenzične preiskave, za katere bančne posle naj bi šlo, pa ni jasno. Kosa naj bi uporabili predvsem »za naprej« in ne za pregledovanje primerov za nazaj. Pri NLB naj bi se krepila naveza med predsednikom uprave Jankom Medjo in Rokom Praprotnikom, bivšim podpredsednikom KPK. Vse to naj bi bilo povezano z govoricami, da namerava Cerarjeva vlada kmalu zamenjati Medjo.

Ni prvič

Pri NLB pa je služil tudi nekdanji vodilni kriminalist Mitja Klavora, ki je zdaj generalni sekretar Zveze borcev za vrednote narodnoosvobodilne borbe in poslovnež. Nekaj mesecev v letu 2012 in 2013 naj bi pogodbeno delal za avstrijsko Hypo banko v Sloveniji. Takrat je še opravljal dejavnost detektiva, pri banki pa so ga angažirali, da bi našel skrito premoženje prejšnjih članov uprave Hypo banke, Božidarja Špana in Antona Romiha. Bankirji naj bi bili pogodbo prekinili, ker Klavora ni odkril ničesar, vseeno pa naj bi zaslužil nekaj več kot 250.000 evrov. Klavora to zanika, priznava pa, da je kot detektiv delal »nekaj stvari« za omenjeno banko. Hypo je najel tudi Kosa, vendar naj bi bil njega najel neposredno avstrijski lastnik. 

image

Deli s prijatelji