IZOGIBA SE

NLB ima dovolj, Racmanu rubijo igralne avtomate

Objavljeno 23. april 2015 16.15 | Posodobljeno 23. april 2015 16.15 | Piše: Ma. F.

Sergej Racman se upnikom že dlje časa izmika, zato je upnici NLB prekipelo.

Sergej Racman.

LJUBLJANA – V igralnici Rio v Areni BTC, ki je v lasti Sergeja Racmana, poteka rubež igralnih avtomatov, pišejo Finance. Racman se upnikom že dlje časa izmika, upnici NLB pa je očitno prekipelo, saj se je odločila za rubež premičnega premoženja.

Gre za 90 igralnih avtomatov, izvršitelj Bojan Vodopivec pa bo presodil, ali jih bodo tudi odpeljali z lokacije. Rubežniki so avtomate za zdaj le polepili z obvestili.

Terjatve upnikov bi prelil v lastniške deleže

Družba Kolosej kinematografi, ki je od začetka leta v postopku prisilne poravnave, bi terjatve svojih upnikov pretvorila v lastniške deleže. Sergej Racman je upnikom predlagal 96-odstotni odpis terjatev, medtem ko bi jim štiri odstotke terjatev poplačal v sedmih letih. Navadni upniki – upraviteljica Andreja Terpotec jih je priznala za 28,15 milijona evrov – se lahko na enak način kot navadni upniki do družbe Kolosej zabavni centri odločijo za pretvorbo terjatev v kapital družbe.

Okrožno sodišče je za upravitelja prisilne poravnave imenovalo Terpotčevo, v upniškem odboru pa so Raiffeisen bank, Factor banka, NLB ter družbi Fold in BTC.

Deli s prijatelji