ZAPISANO V NOVI STRATEGIJI

NLB bo odpustil petino zaposlenih

Objavljeno 29. julij 2016 09.50 | Posodobljeno 29. julij 2016 09.50 | Piše: Ro. S.

Medtem nekatere evropske banke množično zaposlujejo.

LJUBLJANA – Nova Ljubljanska Banka (NLB) bo ponovno odpuščala. V novi strategiji, ki jo bodo potrjevali konec avgusta, je zapisano, da bo banka v naslednjih petih letih odpustila še okoli 20 odstotkov zaposlenih, poročajo Finance. Spomnimo, v NLB so od začetka krize odpustili že 28 odstotkov ljudi: med 2008 in junijem 2016 se je število zaposlenih zmanjšalo za 1146. V banki je trenutno zaposlenih 2970.

Kot je pojasnil prvi mož NLB Blaž Brodnjak, so v novo strategijo zapisali, da se bodo še naprej trudili povečevati učinkovitost ter oblikovati vitkejšo in donosnejšo banko. Poudarja, da bodo odhodi sodelavcev mehki, večinoma na račun upokojitev.

Malokatera banka odpuščala kot NLB

NLB je med evropskimi bankami v samem vrhu po krčenju delovne sile. V Financah so zapisali, da po pregledu 13 različnih evropskih bank, ki zaposlujejo 1,2 milijona ljudi, ugotavljajo zmanjšanje zaposlitev le za 0,7 odstotka. Med bankami, ki poleg NLB izstopata po krčenju delovne sile, sta še belgijski KBC, ki je nesojen prevzemnik NLB, in italijanska Intesa SanPaolo, ki je lastnica Banke Koper. Nekatere banke pa so število zaposlenih od krize povečale: nemška Deutsche Bank za četrtino, španska Santander pa celo za 40 odstotkov.

Deli s prijatelji