POLNA ZASEDBA

NLB: Arhar je dobil naslednika

Objavljeno 03. november 2014 15.26 | Posodobljeno 03. november 2014 15.26 | Piše: STA, T. L.

Potem ko je aprila iz nadzornega sveta NLB odstopil France Arhar, ga je danes nasledil Peter Groznik.

Peter Groznik.

LJUBLJANA – Nadzorni svet NLB je odslej popolnjen, sedemčlanski. Potem ko je aprila iz njega odstopil France Arhar, ga je danes nasledil Peter Groznik, je na danes sklicani in izvedeni skupščini sklenila država kot edina lastnica banke. Skupščina je sicer potrdila tudi spremembe statuta, so sporočili iz NLB.

Groznik je bil pred tem nadzorni član Pivovarne Union, a je v nedeljo podal odstopno izjavo, da nepreklicno in nemudoma odstopa s tega mesta. To so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Pivovarne Laško.

Po kritikah Arhar odstopil

Arhar je iz nadzornega sveta NLB odstopil aprila. Takrat je bil kritičen do korporativnega upravljanja v državi, pomanjkanja razprave o težavah države in ravnanja Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) v preiskavi NLB.

Skupščina NLB bi o nadomestnem članu morala odločati že junija, a je bila nato odložena in se je zatem zgodila julija. Vendar pa je bilo imenovanje novega nadzornika takrat na predlog SDH umaknjeno z dnevnega reda.

Nadzorni svet NLB je sedemčlanski, do aprila ga je vodil Arhar, po njegovem odstopu pa je bil njegov namestnik Gorazd Podbevšek, ki so ga člani nadzornega sveta nato maja izvolili za novega predsednika nadzornikov.
 

Deli s prijatelji