POGODBE

NLB: 13 tisočakov za transcendentalno meditacijo

Objavljeno 08. avgust 2014 23.20 | Posodobljeno 08. avgust 2014 23.26 | Piše: Mo. S.

Skupna vrednost svetovalnih pogodb, ki jih je NLB sklenil od maja letos, znaša 1,31 milijona evrov.

LJUBLJANA – Med svetovalnimi pogodbami za delavnice, ki jih sklepa vodstvo banke NLB, je tudi taka za učenje transcendentalne meditacije. Sklenjena je s podjetjem Atma center in je poslovna skrivnost, pravijo v banki, kjer pa poudarjajo, da v okviru varstva pri delu zaposlene usposabljajo za preventivo in skrb za zdravje, kar vključuje tudi povečanje usposobljenosti za obvladovanje stresa. Dodali so, da je zdravje zaposlenih pomembna prioriteta in pripomore k njihovemu boljšemu sodelovanju, osredotočenosti in delovnim dosežkom.

Kot še razkrivajo Finance, se po besedah solastnika Atma centra Andreja Rusa tečajev transcendentalne meditacije ni udeležil še nobeden iz NLB, so pa v banki za te tečaje namenili 13.500 evrov.

Motivacijski treningi, tečaji čustvene inteligence ...

V družbi VinKom bodo uslužbence NLB usposabljali s protistresnimi programi in z motivacijskimi treningi. Tečaji čustvene inteligence bodo trajali deset tednov, medtem ko družba Znanka, ki z NLB sodeluje že vrsto let, ponuja delavnice o obvladovanju stresa, komuniciranju z zahtevnimi strankami in podobno. V NLB bodo v učenje čustvenih in socialnih kompetenc vložili 10.200 evrov, za zmanjševanje stresa, ki ga je povzročilo zlasti odpuščanje zaradi krčenja stroškov, pa 10.000 evrov. V agenciji Poti zaposlene v NLB učijo, kako strankam prodati več svojih storitev in produktov, za učenje prodajnih veščin pa v banki namenijo 34.200 evrov. Za učenje motivacije, učinkovitih timov, mediacije in zmanjševanje števila bolniških dopustov v NLB namenijo 20 tisočakov, 17.700 evrov pa bodo za treninge in svetovanja plačali avstrijski družbi Trainulting.

Ob tem NLB plačuje še nekaj drugih svetovanj. Po poročanju Financ bodo odvetniški družbi Šelih & partnerji za svetovanje plačali 21.040,70 evra, do 25.000 evrov bodo plačali beograjski odvetniški pisarni Moravčević, Vojnović i partneri, to pa seveda še ni vse. Skupna vrednost svetovalnih pogodb, ki jih je NLB sklenil od maja letos, znaša 1,31 milijona evrov.

Deli s prijatelji