NA KOŽO

Niti 2. januarja se niso vzdržali

Objavljeno 03. januar 2013 23.12 | Posodobljeno 03. januar 2013 23.12 | Piše: Jadran Vatovec
Ključne besede: komentar

Le idioti lahko namigujejo, da poslanci 2. januarja pač ne bi smeli biti na dopustu.

Jadran Vatovec.

Bilo bi smešno, če ne bi bilo žalostno in celo že duhamorno. Dobrodušen človek bi pač pričakoval, da mu dežurni agitatorji vsaj prvih nekaj dni novega leta ne bodo poskušali spirati možganov z demagoškimi spini (s skrajno tendencioznim vrtinčenjem megle). V Sloveniji žal niti tega ni mogoče pričakovati. Že prvi delovni dan novega leta so se spin doktorji namreč odločili, da bodo prenapihnili »zgodbo« o tem, kako so nekateri poslanci, ki so v državnem zboru svojčas glasovali za to, da 2. januar ne bi bil več dela prost dan, že prvič, ko je ta bil delovni dan, vzeli dopust. In?

Vsak človek, ki je zaposlen, lahko svojega delodajalca zaprosi za dan dopusta, še posebno če ni nobenega razloga, da za to ne bi mogel ali smel zaprositi že v začetku januarja. Vsak! V ustavi lepo piše, da smo vsi pred zakonom enaki. To, da ima nekdo pravico zaprositi za dan dopusta, ni in ne more biti odvisno od tega, ali je glasoval (ker je kot poslanec imel možnost o tem glasovati) za to, da 2. januar po novem ne bi bil več dela prosta dan. Naj se takšna ocena na prvi pogled zdi še tako ostra, groba in pretirana, samo popolni idioti (v starogrškem pomenu te besede: tisti posamezniki, ki niso sposobni sprejeti, kaj šele upoštevati družbenih norm oziroma konvencij) se lahko sprenevedajo, da poslanke in poslanci le ne bi smeli biti na dopustu 2. januarja, če so bili za to, da je 2. januar delovni dan. Še večji idiotizem in kazalec očitne politične omejenosti je, če kaj takega namigujejo nekateri parlamentarci.

Za tiste, ki kljub naštetim dejstvom morda še niso doumeli, kaj se je dogajalo, naj omenim več kot pomenljivo podrobnost: 2. januarja 2013 v državnem zboru ni bilo ne parlamentarnega zasedanja ne nobene seje parlamentarnih delovnih teles. Kljub temu pa so posamezni poslanci Pozitivne Slovenije, SDS, SD, Državljanske liste in NSi bili tako zelo korektni, da so vzeli dan dopusta. Menim, da so bili celo korektnejši od tistih njihovih kolegov, ki dopusta sicer niso vzeli, a so prišli le za kratek čas v državni zbor: da so poceni popili kavico, prelistali zastonj časopise ter kvečjemu še objavili nekaj provokacij na facebooku ali morda na twitterju.

Deli s prijatelji