KAMPANJA

Nikomur se ne misli opravičevati in pojasnjevati podpore

Objavljeno 16. november 2012 20.45 | Posodobljeno 16. november 2012 20.45 | Piše: P. J., STA

Ponovil je, da si sicer prizadeva za glas slehernega in obljublja, da bo upravičil zaupanje.

Borut Pahor.

LJUBLJANA – Predsedniški kandidat Borut Pahor je med opravljanjem prostovoljnega dela v Domu starejših občanov Fužine med drugim dejal, da se ne misli nikomur ne opravičevati ne pojasnjevati, zakaj so ga pripravljeni podpreti tudi tisti, ki včasih mislijo drugače kot on. »Zame je to privilegij,« je bil jasen.

Vesel vsake podpore

Dejal je, da ne more reči, da se posebej poteguje za kakšno podporo, »razen za nekaj oseb, ki so v svojem življenju naredile nekaj epohalnega, nekaj, kar je navdih za druge ljudi. Gre za različne osebnosti, za katere bi bilo res dragoceno, da mi stojijo ob strani v finalu te kampanje kot izkaz, da je mogoče iz nemogočih, mestoma tragičnih življenjskih situacij, narediti nekaj, kar navdihuje tudi druge«.

Vsak, ki bo podprl Pahorja, bo po njegovih besedah podprl vizijo Slovenije, v kateri bo lahko vsakdo mislil s svojo glavo, v kateri ne bo političnih sovražnikov, le tekmeci, v kateri bo sodelovanje pozitivna okoliščina, ne pa nekaj, »nad čemer bomo vihali nos«.

Ponovil je, da si sicer prizadeva za glas slehernega in obljublja, da bo upravičil zaupanje, predvsem zato, ker si prizadeva za sodelovanje, sožitje, toleranco, medsebojno spoštovanje, spodbujanje.

Danes med starostniki

Pahor je danes na Fužinah sicer nadaljeval svoj projekt Skupaj – spodbujajmo drug drugega. Kot je pojasnil, je današnje delo že 43. po vrsti in drugo s starejšimi občani. Ob tem je povedal, da je obakrat delal z ljudmi, ki so zelo privrženi svojemu delu. Stanovalcev nimajo za paciente, ampak za aktivne sodelavce, in ta predanost ga je osupnila, je dejal. »Lep občutek je vedeti, da pridejo starejši v roke ljudem, ki so študirani in želijo narediti vse za to, da se stanovalci tu lepo počutijo,« je dodal.

Deli s prijatelji