SPORNI RAZPIS

Nigrad z novim nadzornikom, Ferk raje v tujino

Objavljeno 06. avgust 2014 18.17 | Posodobljeno 06. avgust 2014 17.54 | Piše: STA, Ma. F.

Krajcer se je znašel na udaru medijev pred dnevi, ko so na spletni strani Nigrada objavili prosto delovno mesto svetovalca poslovodstva s poklicem natakarja in z licencami športnih zvez Uefa in Fifa.

Krajcer ni tajil, da so v razpisu navedeni zgolj minimalni standardi izobrazbe tudi zato, da bi se nanj lahko prijavili zaposleni v ŠC Pohorje.

MARIBOR – Nadzorni svet Nigrada se je uradno seznanil z odstopom dosedanjega direktorja Vladimirja Krajcerja. Ob tem so za vodenje mariborskega komunalnega podjetja začasno imenovali dosedanjega prvega nadzornika Iztoka Frasa, ki mu zato do nadaljnjega članstvo v nadzornem svetu miruje. Matjaž Dolamič je postal novi namestnik predsednika v nadzornem svetu.

Krajcar je odstopno izjavo podal konec prejšnjega tedna, še pred tem pa je odstopil kot direktor hčerinske družbe Nipa. Za tak korak naj bi se odločil zaradi medijskega pritiska, ki je bil med drugim posledica spornega razpisa za delovno mesto svetovalca poslovodstva.

Brez prekrška

»Glede na medijsko gonjo zadnjih dni je tako odločitev sprejel, da bi zaščitil svoje dobro ime in dobro ime družbe,« so v petek sporočili iz Nigrada in dodali, da se je za tak korak odločil kljub ugotovitvi delovne inšpekcije, da v postopku razpisa delovnega mesta svetovalca poslovodstva hčerinske družbe Nipa ni bil storjen noben prekršek.

Krajcer se je znašel na udaru medijev pred dnevi, ko so na spletni strani Nigrada objavili prosto delovno mesto svetovalca poslovodstva s poklicem natakarja in z licencami športnih zvez Uefa in Fifa. Razpis naj bi bil prirejen za Mirana Ferka, ki je bil do zdaj zaposlen kot vodja športnega turizma v Športnem centru Pohorje.

Krajcer ni tajil, da so v razpisu navedeni zgolj minimalni standardi izobrazbe tudi zato, da bi se nanj lahko prijavili zaposleni v ŠC Pohorje. Nipa namreč trenutno usklajuje pogodbo o najemu infrastrukture ŠC Pohorje in potrebuje take kadre.

Sporni razpis razveljavili

Naposled je Krajcer sporni razpis razveljavil, na pisanje medijev pa je odzval tudi Ferk in izrazil ogorčenje nad blatenjem njegovega imena. Slednji se je odločil, da se na razpis ne bo prijavil, svojo kariero pa da bo najverjetneje nadaljeval v tujini.

Nipa in ŠC Pohorje bi morala že do konca julija podpisati pogodbo o najemu infrastrukture športnega centra, za kar sta se Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) in mariborska občina dogovorili pred mesecem dni, a se to do zdaj še ni zgodilo. Vsi vpleteni so se zdaj zavili v molk.

Deli s prijatelji