NADZORNI SVET

Ni še znano, kdo bo v NLB nasledil Jašoviča

Objavljeno 05. april 2012 19.12 | Posodobljeno 05. april 2012 19.12 | Piše: T. L., STA

Stroški banke so bili lani nižji za približno 10 milijonov evrov.

Predsednik uprave NLB Božo Jašovič je odstopil s položaja.

LJUBLJANA – Nadzorni svet NLB še ni sprejel odločitve glede novega predsednika uprave. Razpis za novega predsednika uprave NLB se je iztekel 30. marca, objavili pa so ga potem, ko je Božo Jašovič 20. decembra lani nepreklicno 'zapustil barko' in odstopil s položaja predsednika uprave banke, med drugim zaradi državne blokade pri prodaji delnic Mercatorja. Finance so sicer v sredo pisale, da se Jašovič neuradno spet omenja kot šef NLB. 

Nadzorni svet se je danes seznanil z lanskim poročilom in z izvajanjem ukrepov za doseganje strateških ciljev skupine NLB. Kot navajajo v banki, se večina ukrepov izvaja skladno z načrti, dejavnosti na področju dezinvestiranja (prodaja Banke Celje, postopki prodaje zaseženih vrednostnih papirjev ...) pa so zaradi zaostrenih razmer začasno odložene.

Zmanjševali stroške za 10 milijonov evrov 

Kar zadeva izboljšanje stroškovne učinkovitosti, so potekale številne dejavnosti tako na področju zniževanja stroškov poslovanja kot tudi zmanjševanja števila zaposlenih, ki so že pokazale rezultate v letu 2011, njihovi učinki pa bodo prišli še bolj do izraza letos in v prihodnjem letu.

Banka je od začetka projekta zniževanja stroškov do konca leta 2011 zaprla skupaj 344 delovnih mest in zmanjšala število zaposlenih za 318 na 3713 konec leta 2011. Stroški banke so bili lani nižji za približno 10 milijonov evrov oziroma za štiri odstotke.

Kot pravijo v NLB, bodo tudi letos dosledno izvajali ukrepe za zniževanje in učinkovito upravljanje stroškov.


 

Deli s prijatelji