POZOR

Ni šala: javni uslužbenci od danes spet lahko napredujejo

Objavljeno 01. april 2014 12.33 | Posodobljeno 01. april 2014 12.35 | Piše: STA, A. L.

Zadnja napredovanja so bila v letu 2010.

Tudi srbskim zdravnikom površnost ni tuja (fotografija je simbolična)

LJUBLJANA – Z aprilom se bodo sprostila napredovanja, ki so javnim uslužbencem pripadla že v leta 2011 oziroma 2012, a so bila kot del varčevalnih ukrepov zamrznjena. Napredovanja bodo obračunana z aprilsko plačo, kar pomeni izplačilo v začetku maja.

Ne vedo, koliko bo to stalo

Kot so pojasnili na notranjem ministrstvu, bodo s 1. aprilom izvršena napredovanja za javne uslužbence, ki so jim bile odločbe o napredovanju izdane za napredovanja v višji naziv v letu 2011 ter v višji plačni razred in naziv v letu 2012. Podatka o skupnem številu javnih uslužbencev, ki se jim bo sprostilo napredovanje, na ministrstvu v tem trenutku še nimajo. Tako tudi ne morejo dati natančne informacije o tem, kolikšen je skupni znesek, ki bo potreben za izvršitev teh napredovanj. Na podlagi izkušenj o številu napredovanj v preteklosti pa ocenjujejo, da bo finančni učinek teh napredovanj v letu 2014 približno 66 milijonov evrov.

Napredovanj v plačne razrede in nazive ni

Kot je poudaril glavni tajnik šolskega sindikata Sviz Branimir Štrukelj, so si za sprostitev teh napredovanj izrazito prizadevali, ker gre predvsem za mlajše zaposlene v javnem sektorju, ki so nekateri že več let pri osnovi plači, saj ni bilo nobenih napredovanj, nobene delovne uspešnosti. Zadnja napredovanja so bila v letu 2010, je pojasnil Štrukelj.

Sicer pa so napredovanja še vedno zamrznjena in tudi za letos velja, da napredovanj v plačne razrede in nazive ni.

Deli s prijatelji