POGREŠAN

Ni prišel na zmenek, 
izginil brez sledu

Objavljeno 21. september 2011 12.30 | Posodobljeno 21. september 2011 12.30 | Piše: Vojko Zakrajšek

Dvajsetletnega Milana Češnjevarja iz Polja pogrešajo že od septembra 1992

Kaj se je usodnega dne dogajalo v Polju

POLJE PRI LJUBLJANI – Noč pred skrivnostnim izginotjem je Milan Češnjevar, 20-letni mladenič iz Polja pri Ljubljani, preživel z dekletom, zjutraj sta se še slišala, naslednji večer pa ga ni bilo na zmenek. Kakšno je ozadje skrivnostnega izginotja pred devetnajstimi leti, policiji ni uspelo razvozlati.

Ob takih primerih lahko ugotovimo, da le svojci tistih, ki nenadoma v nepojasnjenih okoliščinah izginejo, vedo, kaj pomenita čakanje in negotovost, ki se vlečeta že toliko let.

Izginil pred 19 leti

Nekaj takega že devetnajst let preživlja družina Češnjevar iz Polja pri Ljubljani. Njihov Milan je 17. septembra 1992 izginil. Kot bi se udrl v zemljo. Upanje, da je morda še živ, je že umrlo.

Od policije, ki se je davnega leta 1992 odločno lotila poizvedovanja za Milanom, družina že dolgo ni dobila niti obvestila, ali se s tem primerom sploh še kdo ukvarja. Po Milanovem izginotju so sicer krožile številne zgodbe o njegovi usodi, vmes tudi prave srhljivke; da so ga umorili in njegovo truplo zazidali, jasnovidke so zagotavljale, da so ga zakopali nekje v okolici Domžal in podobno.

Grozili so jim

Najbolj jasna je bila Milanova mati, ki je bila prepričana, da obstajajo znani ljudje, ki gotovo vedo, kaj se je zgodilo z njenim sinom. »Glede na to, da smo bili v preteklih letih deležni tudi groženj, kadar koli smo spregovorili o sinovem izginotju, smo pričakovali, da bodo kriminalisti vendarle ukrepali in vsaj preverjali. Ni namreč skrivnost, kdo nam je grozil in nas vznemirjal po telefonu, preiskovalci pa se tega niso lotili dovolj učinkovito in odločno.«

 

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Anonimno pismo policiji

Deli s prijatelji