NOVA OPOZORILA

Ni počitka: na poti je že nova fronta

Objavljeno 17. november 2014 16.55 | Posodobljeno 17. november 2014 16.55 | Piše: T. L.

V noči na torek bodo ob prehodu vremenske fronte predvsem v zahodni in južni Sloveniji mogoči krajevni nalivi.

Deževje je zajelo Slovenijo.

LJUBLJANA – Vremenskih neprilik še ne bo konec. Na prizadetih območjih si prebivalci in vsi tisti, ki jim nesebično pomagajo ob tokratnih poplavah, še ne bodo mogli oddahniti. Po napovedi meteorologov bodo namreč v noči na torek ob prehodu vremenske fronte predvsem v zahodni in južni Sloveniji mogoči krajevni nalivi. Do jutra lahko pade od 20 do 40 mm padavin, krajevno tudi več.

Razlivanje vodotokov

V noči na torek lahko ob predvidenih močnejših nalivih prehodno narastejo manjši vodotoki na območju jugozahodne in osrednje Slovenije, mogoča pa so tudi razlivanja ob strugah.

Na Loškem polju in v zgornji Pivški kotlini se gladine voda znižujejo. Upadanje gladin voda na teh območjih se bo danes ponoči in v torek dopoldne upočasnilo, prehodno pa se lahko tudi poveča izdatnost kraških izvirov na območju Zgornje Pivke. Na Planinskem polju in na Cerkniškem jezeru se gladina vode še počasi zvišuje, v zadnjih 24 urah je narasla za nekaj centimetrov, opozarjajo v Agenciji RS za okolje (Arso).

Reka Ljubljanica se razliva na Ljubljanskem barju na območju vsakoletnih poplav. Pretok Ljubljanice na Vrhniki in v Mostah upada.

Deli s prijatelji