PREREKANJA

»Ni modro, da so Janšo predlagali v zelo občutljivo komisijo«

Objavljeno 25. avgust 2014 13.30 | Posodobljeno 25. avgust 2014 13.25 | Piše: Mo. S.

Prvak Desusa Karl Erjavec bi raje počakal do konca sodnih postopkov, saj bo Janša v takšnih okoliščinah le težko kredibilno sodeloval v »tako občutljivi komisiji«.

Janez Janša.

LJUBLJANA – Na današnji izredni seji državnega zbora (DZ) bodo poslanci odločali tudi o ustanovitvi in nalogah delovnih teles ter o imenovanju njihovih predsednikov in podpredsednikov. Prav tako bodo glasovali o izvolitvi predsednika, podpredsednika in članov komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb.

Predlagajo Janšo

Čeprav je takoj po volitvah največja opozicijska stranka SDS napovedala, da se vsem funkcijam v DZ odpoveduje, pa bo očitno drugače, saj je med drugim za člana komisije za nadzor varnostnih služb predlagala – Janeza Janšo.

Erjavcu se to ne zdi modro

Kot je ob robu izredne seje za Televizijo Slovenija povedal prvak Desusa Karl Erjavec, je sicer dobro, da opozicija sodeluje v odborih, ki so namenjeni uskladitvi stališč, »da potem v DZ niso predolge razprave«, ni pa po njegovem modro, da so »Janeza Janšo predlagali v zelo občutljivo komisijo«. Kot dodaja, bi bilo dobro, da bi počakali do konca sodnih postopkov.

Opozicija mora imeti v tej komisiji, ki med drugim nadzoruje delo Sove in policije, večino. Za predsednika komisije je sicer predlagan Branko Grims (SDS), za podpredsednika Matej Tonin (NSi), za člane pa Bojan Dobovšek (SMC), Marjan Dolinšek (SMC), Žan Mahnič (SDS), Benedikt Kopmajer (Desus), Matjaž Nemec (SD), Franc Trček (ZL) in Janez Janša.

Parlament bo o tem odločal na koncu današnje seje.

Deli s prijatelji