PETICIJA

Ni denarja za socialo, je pa za Cerkev

Objavljeno 18. marec 2012 16.45 | Posodobljeno 18. marec 2012 15.42 | Piše: M. U.

Koalicija za ločitev cerkve od države nadaljuje zbiranje podpisov, peticijo naj bi podpisalo že več kot 22.000 državljanov.

Peticijo proti financiranju Cerkve naj bi podpisalo že 22.000 državljanov.

KRANJ – Koalicija za ločitev cerkve od države nadaljuje zbiranje podpisov ob Peticiji za odpravo državnega financiranja Rimskokatoliške cerkve. V ponedeljek bodo podpise zbirali tudi na Gorenjskem, saj bodo stojnico postavili pri vhodu v Mestno občino Kranj, podpise pa bodo zbirali do srede  Kot zatrjujejo v koaliciji, je peticijo podpisalo že več kot 22.000 državljanov, samo v zadnjih dveh mesecih okoli 16.000.

Ni denarja za socialo, je pa za Cerkev

Koalicija je nezadovoljna, ker morajo vsi – tudi nekatoliki – financirati katoliško cerkev, »čeprav ima ta veliko premoženje, v zadnjem času pa tudi vsako leto dobi od države več kot 20 milijonov evrov«. Opozarjajo, da je financiranje v nasprotju z ustavnim načelom ločenosti države in verskih skupnosti, v kriznih časih – ko ni denarja za socialno sfero – pa se jim zdi tako financiranje Cerkve še toliko bolj nerazumno. »Ker si država ne upa rešiti tega problema in na tem področju vzpostaviti pravne države, smo se morali tega lotiti državljani sami,« so še prepričani v koaliciji.
 

Deli s prijatelji