INCIDENT

Neznanci poškodovali vozilo novinarju Financ

Objavljeno 19. januar 2015 22.17 | Posodobljeno 19. januar 2015 22.20 | Piše: S. N.

Predsednik Združenja novinarjev in publicistov (ZNP) Tino Mamić je zapisal, da so razbita stekla na avtomobilu novinarja Karla Lipnika »jasen znak, da je vrag vzel šalo«.

Zdaj bo imel 18 mesecev časa, da premisli o svojih dejanjih (fotografija je simbolična).

LJUBLJANA – V noči na soboto so neznanci novinarju časnika Finance Karlu Lipniku močno poškodovali vozilo. Na polnem parkirišču je bilo poškodovano le njegovo vozilo, zato meni, da je to povezano z njegovim delom, poroča TV Slovenija. Združenje novinarjev in publicistov (ZNP) je dogodek že obsodilo, piše STA.

»Jaz ne verjamem v naključja,« je za MMC povedal Lipnik. »Verjetno gre za načrtno poškodbo, po navadi, če so objestna dejanja, gre le za kakšno ureznino. Le redko vidimo, da bi se kdo tako potrudil in šel razbijat obe vetrobranski stekli,« je pojasnil.

S primerom se ukvarjajo tudi kriminalisti. »V vsaki preiskavi je več možnosti, zakaj se je neko dejanje zgodilo. Treba je počakati do konca preiskave, da se ugotovi motiv,« pravijo na policiji. Šele takrat bo torej jasno, ali je napad povezan z Lipnikovim pisanjem ali je šlo zgolj za objestnost.

Grožnje s ponovitvijo pariškega napada

Predsednik Združenja novinarjev in publicistov (ZNP) Tino Mamić je zapisal, da so razbita stekla na avtomobilu novinarja Financ »jasen znak, da je vrag vzel šalo«, in opozoril, da so pred nekaj dnevi neznanci javno grozili s ponovitvijo pariškega pokola nad novinarji Demokracije in Financ.

Po njegovih besedah je skupna točka napadov in groženj, da gre za novinarje, ki se dotikajo nedotakljivih, in da pravosodni sistem nikoli ne odkrije storilcev. »Tudi v tem primeru si upamo napovedati, da bo enako. Pa čeprav bi tokrat policija morala imeti lahko delo, saj lahko motiv in osumljence zelo hitro najdejo, če bodo le natančno preučili pisanje Financ,« je zapisal Mamić.

ZNP ostro obsoja napad na novinarja in pričakuje, da se bo slovensko pravosodje zganilo in zaščitilo v ustavi zagotovljeno svobodo medijev.
 

Deli s prijatelji