JAVNA USLUŽBENCA

Nezakonito delo v agenciji za civilno letalstvo

Objavljeno 22. februar 2013 08.17 | Posodobljeno 21. februar 2013 17.06 | Piše: Ma. F.

Inšpektorat je javni agenciji naložil ukrep, da javna uslužbenca Jože Slana in Melita Pristov nemudoma prenehata opravljati delo v Javni agenciji za civilno letalstvo RS.

Zvonko Černač.

LJUBLJANA – Zaposleni v agenciji za civilno letalstvo sporočajo, da je bilo delo Jožeta Slane in Melite Pristov v agenciji od 21. septembra 2012 dalje nezakonito. Oba zaposlena sta ves čas ustno in prek elektronske pošte določala naloge zaposlenim, pregledovala in podpisovala vse, kar je nastalo pri delu agencije, tudi sklepe in odločbe, ki jih pripravijo uradne osebe agencije, kljub temu da nobeden izmed njiju ne izpolnjuje pogojev, ki jih morajo izpolnjevati uradne osebe.

Jože Slana, zaposlen na delovnem mestu vodja oddelka v direktoratu za promet, in Melita Pristov, zaposlena na delovnem mestu podsekretar, sta od prvega dne dalje brez potrebnih pooblastil gledala personalne mape zaposlenih in vse druge zbirke osebnih podatkov, ki jih vodi agencija. Kljub temu da bi morala takoj po prejemu odločbe, 11. februarja, prenehati delati, ni bilo tako. Še vedno sta imenovana v interne delovne skupine in nadzirata delo zaposlenih v agenciji. Pristovova še vedno uporablja ipad in prenosni računalnik, ki sta ji bila na podlagi nezakonitega sporazuma, sklenjenega med ministrom Černačem in v. d. Komcem, dodeljena v uporabo. Prav tako ima še vedno oddaljen dostop do vseh dokumentov agencije in elektronske pošte.

Objavljamo tudi odločbo Inšpektorata RS za delo.

Deli s prijatelji